Búcsúzzunk könnyed falatokkal az évtől

Nincsen kőbe vésve, hogy karácsony után a szilveszter éjjel is a nehéz, megterhelő ételekről szóljon. A könnyed, pulykahúsos fogások segítenek gyomrunkon.

A szilveszter a téli ünnepek azon fejezete, amikor már a legtöbben megteltünk jobbnál jobb falatokkal, bőséggel fogyasztottunk alkoholos és alkoholmentes italokat, így kevésbé vágyunk a nehéz ételekre vagy bármire, ami még jobban megterheli szervezetet. Pedig a hagyományos magyar óévbúcsúztatás még rátesz erre egy lapáttal: malacsültek, csülkök, virsli mustárral, lencsefőzelék és hozzá persze bor, sör, pezsgő.

Ha a szilveszteri menüt könnyű húsféleségekből, sok zöldségből állítjuk össze, a buli közben és másnap is sokkal jobban fogjuk érezni magunkat, ráadásul legalább ezt az estét sem kell keményen ledolgoznunk januárban az edzőteremben. Mivel az év utolsó napján a vendégeskedés nem a sokfogásos vacsoráról, a szertartásos asztalhoz ülésről szól, hanem a partikról, táncról, érdemes svédasztalra tehető, kisebb falatokról, kézzel vagy kis tálkából elfogyasztható finomságokról gondoskodnunk.

Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya szerint a pulykahúsos fogások, falatok és egyéb csemegék kiválóan kiszolgálják a fenti igényeket. A pulyka azért is vált Magyarország egyik kedvencévé, mert könnyű, zsírszegény, így a buli közben, kísérőfalatként vagy sültként sem terheli meg a gyomrot. Sokféleképpen elkészíthető, változatosan fűszerezhető, rendkívül alkalmas partifalatok összeállításához, panírozáshoz vagy akár salátába.

Ötletek szilveszterre:

A könnyű és gyors virsli titka

A virsli is elmaradhatatlan kelléke, hagyománya a szilveszter éjszakának. Érdemes kipróbálni a pulykavirslit, amely könnyen emészthető és nagyon gyorsan elkészíthető. Pár perc alatt megfő gyöngyöző vízben. Pulykavirsliből készíthetünk vagány hotdogot, amelynek ízesítése is eltérhet a sertésből készült variánstól.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Egyszerű tonhalas tészta

Nem kell túlgondolni egy gyors hétköznapi vacsorát vagy ebédet: ha tonhalas tésztát készítünk, biztosan minden éhes száj hamar boldogan elhallgat majd. Egyszerű alapanyagokból ...

Almakompót cukormentesen

Az almakompótot az év minden napján tudnánk enni, de a téli ünnepi időszakban kimondottan jól párosítható a sült kacsával, vagy más ünnepi ételekkel is. Ősszel készíthetjük ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...