Ha van jól csengő szó manapság a gasztronómiában, a buborék és a brunch biztosan közéjük tartozik. A korábbi bezárások okozta csiki-csuki után különösen felértékelődött a nyári összejövetelek jelentősége. Az első alkalommal június végén megrendezett Buborék Brunch azonnal megtalálta a maga közönségét: sokan a délutáni zárásig maradtak. Sokan a pázsiton "piknikeztek", mások játszottak, sakkoztak, lazultak, és a Törley Múzeumra is több turnusnyi látogató kíváncsi volt.
A helyszín Dél-Buda, a házigazda a nagy múltú Törley Pezsgőpincészet. Érdemes úgy érkezni, hogy szabadon szállhassanak a poharakban a buborékok – vagy nagyon szépen megköszönni a józan sofőrnek a fuvart, például olyan nem hétköznapi reggelikkel, mint a füstölt libamáj savanyított szilvával és fűszeres szilvakrémmel, bundás kaláccsal. Az elkövető a BBQ szcénában is jól ismert KicsiZso, a budai reggeliző tulajdonosa – és a Buborék Brunch ötletgazdája.
Olyan ízbomba tételekkel is kísérhetjük a pezsgőket, mint a Venison Gusto szarvas bresaolája szarvasgombás bivalymozzarellával és 5 éves, érlelt balzsamecetkrémmel, kovászos bagettben.
Aki a brunch-ot klasszikusan képzeli, választhatja az I. kerületi Zërgë vagy a Bartók Béla úti Wömbät angol reggelijét a kötelező elemekkel, mint a szalonna, babsaláta, tökéletes tojás és esetükben a kovászos kenyér.
A pastrami ritka kincs a hazai vendéglátásban. Aki a legendás New York-i marhaszendvicsre vágyna, az V. kerületi brunch-hely, a Mokka Cuka hazai átiratát kóstolhatja, Benedict-tojással kísérve.
A szintén belvárosi Gentry Coffee&Brunch két igen cifra étellel is készül, kolbász nélkül márpedig nem brunch a brunch, ezért tőlük a saját töltésű csirkekolbászt ajánljuk popcornkrémmel, marinált hagymával, sós citrommal és kovászos kenyérrel.
Nincs ma már menő brunch avokádó nélkül. A mindig trendi reggelikínálattal váró Szimply és Horizont most is olyan nemzetközi kedvencekkel várnak, mint a fekete színű waffle, amely nem a sütőben felejtett gofrit jelenti, hanem aktív szénnel készülő, látványos ételeket. Avokádófronton pedig avo bagellel készülnek, igen puccos módon: marinált-dehidratált tojással, rózsaborsos-lime-os pink aiolival és szezonális salátával az avokádókrémen.
Ha már klasszikusok: ahány ház, annyit bundás kenyér, de vajon hogyan készíti Buda egyik törzshelye, a pasaréti Alessio? Megtudják a Buborék Brunch-olók.
A vendégek minden étel mellé egy pohár pezsgőt kapnak, a fogásokhoz illő pezsgőajánlatokkal: a Francois, Törley, Hungária pezsgők mellett lesz champagne is, valamint további pezsgőválaszték a Buborék Bárban.
A Facebook-esemény itt elérhető
KicsiZso Reggeliző Kávézó
• Füstölt libamáj savanyított szilvával és fűszeres szilvakrémmel, bundás kaláccsal
• Eggs ekler: égetett tészta tépett ázsiai kacsával, tökéletes tojás, pezsgős hollandimártás
• Sajttorta, bazsalikomos gyümölcs salsa, ropogós grillázs
Mokka Cukka
• Füstölt lazacos-avokádós Eggs Benedict
• Fűszeres pastramis Eggs Benedict
• Pink füstölt kacsamell Eggs Benedict
Gentry Coffee&Brunch
• Marinált zöldségek, paradicsomvíz, rákolaj, köményes ropogós, pisztrángkaviár
• Sajat töltésű csirkekolbász, popcornkrém, marinált hagyma, sós citrom, kovászos kenyér
Szimply / Horizont
• Avo bagel: marinált-dehidratált tojás avokádókrémes bagelen, rózsaborsos-lime-os pink aiolival, szezonális salátával
• Black waffle: fekete belga gofri friss gyümölcsökkel, eper chutney-val, ropogós mogyoróvajjal, magokkal
Zërgë / Wömbät
• Tintahaltintás fekete bagel korianderes rákcevichével
• Angol reggeli: szalonna, babsaláta, tökéletes tojás, kovászos kenyér
Alessio
• Steak English muffinban, tökéletes tojás, hollandi mártás
• Klasszikus bundás kenyér, orosz tejföl, sajt
Venison Gusto
• Pikáns paprikás vízibivalyszalámi, napon szárított paradicsom marmelade kajszibarackkal, szezámolajon pirított dió, római saláta, kovászos bagett
• Szarvas bresaola, szarvasgombás bivalymozzarella, 5 éves, érlelt balzsamecetkrém, kovászos bagett
Az italokért felel:
Buborék Bár
Törley Pezsgőmanufaktúra
Hungária Pezsgő
One Packet Coffee
Kappu Specialty Coffee
Activé FiberShake
Szentkirályi Ásványvíz
A II. Buborék Brunch 1882 forintos belépőjegyára tartalmazza:
- Egy Törley pezsgőspohár
- Belépőt a Törley Látógatóközpontba
- Vezetett pincesétát (3 időpontban a rendezvény ideje alatt)
Jegyek ITT vásárolhatók!
Helyszín: Törley Pezsgőmanufaktúra (Budapest XXII. kerület, Anna utca 5-7.)
Dátum: 2021. 09. 19. 9:00-15:00
Rossz idő esetén: az épület árkádjai esővédettek, emiatt ne maradjatok otthon!
Címlapkép és fotók: Buborék Brunch Facebook