Brutális mennyiségű lejárt húst találtak a NÉBIH ellenőrei egy nagykereskedésben

Több tonna jelöletlen és lejárt húst foglaltak le a NÉBIH szakemberei egy Komárom-Esztergom megyei cég ellenőrzése során.

A cég kereskedéssel, bontással és darabolással is foglalkozik, majd a kész termékeket lefagyasztotják és értékesítik. A nagykereskedés ellenőrzése során több műszaki és higiéniai hiányosságot találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei:

  • a fagyasztókamra ajtajáról leszakadt a szigetelés

  • volt, ahol hiányzott a szúnyogháló

  • több helyiségben salétromos fal, pergő vakolat fogadta az ellenőröket

  • nem használtak késfertőtlenítő berendezést

  • az előhűtött, fagyasztott, csomagolt termékek elkülönített tárolása nem volt megoldott

A hústermékek nagy mennyiségben jelöletlen eredetűek vagy lejártak voltak. Az ellenőrök összesen 8870kg húst foglaltak le, és elrendelték a forgalomból történő kivonásukat, valamint megsemmisítésüket. A NÉBIH a hiányosságok felszámolására kötelezte a kereskedést, ami több százezer forintos bírságra számíthat.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...