Ilyen, amikor a szezon gyümölcsével és dupla adag csokival sütünk brownie-t

Ez a recept csupa csoki, eperrel megkoronázva. Bár nehéz következő szintre emelni a brownie-t, mi mégis megpróbáltuk. A sima étcsokoládés piskótára epret és tejszínes krémet pakoltunk, igazi bombasztikus desszertet kreálva. Nem sikerült rosszul!

Ha brownie-t tervezünk sütni, érdemes még most ebben a szép, kellemes időben belevágni, hiszen nyáron, a nagy forróságban kevésbé kívánjuk a nehéz édességeket. Nyáron minél könnyedebb, hűsítőbb finomságokra vágyunk, abban pedig mind egyet értünk, hogy a brownie nem az. Sőt, ennek pont az ellentéte: tömör csoki, egyenesen a forró sütőből.

Epres brownie - Recept a képre kattintva!

A kiaknázhatatlan eper

Mondhatnám, hogy ez a recept igyekszik ellensúlyozni a sütemény ezen tulajdonságait, de nem mondanék igazat. Miért is tenné, hiszen ettől lesz brownie a brownie. Annyit azonban segítettünk rajta, hogy a sütő után kihűlve a hűtőbe kerül, és egy friss, ízletes gyümölcs könnyíti útját a szánkba: az eper!

A most szezonját élő gyümölcs rengeteg recept kiegészítője vagy épp főszereplője, egyaránt nagy kedvenc a gyerekek és a felnőttek körében, és akár önmagában is szuper desszertnek számít.

Ha mégis párosítani szeretnénk valamivel, akkor bátran ajánljuk hozzá az étcsokoládét, pisztáciát, a bazsalikomot vagy épp a mentát, de a szamóca szinte bármilyen másik süteménybe szánt alapanyaggal jól dolgozik együtt.

Duplacsokis-epres brownie - Recept a képre kattintva nyílik!

Mi került még bele?

Ebben a receptben a piskóta egy masszív étcsokis-tejszínes krémet kap, emiatt szükséges a sütés utáni hűtés. A rétegbe még több csokoládé került, mint a süteménybe magába, ezért csak óvatosan azokkal a falatokkal. Egy nagy szelet felérhet egy normál reggeli tápértékével, ezért érdemesebb kisebb porciókra osztani a süteményt. Az első pár falat után amúgy is annyira megtelünk vele, hogy képtelenek leszünk még többet enni belőle.

A sütemény tálalva - Recept a képre kattintva nyílik!

Tehát nincs ok aggodalomra, hiszen ez a recept duplán hozza a jól megszokott, tömény brownie-élményt. Az eper lazít cseppet az ízeken, de épp csak annyira, hogy tökéletesen kiegészítse ezt a hamisítatlan édességet.

Impozáns duplacsokis-epres brownie - a teljes receptet küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...