Ha brownie-t tervezünk sütni, érdemes még most ebben a szép, kellemes időben belevágni, hiszen nyáron, a nagy forróságban kevésbé kívánjuk a nehéz édességeket. Nyáron minél könnyedebb, hűsítőbb finomságokra vágyunk, abban pedig mind egyet értünk, hogy a brownie nem az. Sőt, ennek pont az ellentéte: tömör csoki, egyenesen a forró sütőből.
A kiaknázhatatlan eper
Mondhatnám, hogy ez a recept igyekszik ellensúlyozni a sütemény ezen tulajdonságait, de nem mondanék igazat. Miért is tenné, hiszen ettől lesz brownie a brownie. Annyit azonban segítettünk rajta, hogy a sütő után kihűlve a hűtőbe kerül, és egy friss, ízletes gyümölcs könnyíti útját a szánkba: az eper!
A most szezonját élő gyümölcs rengeteg recept kiegészítője vagy épp főszereplője, egyaránt nagy kedvenc a gyerekek és a felnőttek körében, és akár önmagában is szuper desszertnek számít.
Ha mégis párosítani szeretnénk valamivel, akkor bátran ajánljuk hozzá az étcsokoládét, pisztáciát, a bazsalikomot vagy épp a mentát, de a szamóca szinte bármilyen másik süteménybe szánt alapanyaggal jól dolgozik együtt.
Mi került még bele?
Ebben a receptben a piskóta egy masszív étcsokis-tejszínes krémet kap, emiatt szükséges a sütés utáni hűtés. A rétegbe még több csokoládé került, mint a süteménybe magába, ezért csak óvatosan azokkal a falatokkal. Egy nagy szelet felérhet egy normál reggeli tápértékével, ezért érdemesebb kisebb porciókra osztani a süteményt. Az első pár falat után amúgy is annyira megtelünk vele, hogy képtelenek leszünk még többet enni belőle.
Tehát nincs ok aggodalomra, hiszen ez a recept duplán hozza a jól megszokott, tömény brownie-élményt. Az eper lazít cseppet az ízeken, de épp csak annyira, hogy tökéletesen kiegészítse ezt a hamisítatlan édességet.
Impozáns duplacsokis-epres brownie - a teljes receptet küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók és recept: Kristyán Fanni
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket is készítsd el: