A brokkoliról mindenki tudja, hogy szuperegészséges zöldség, viszont azt is, hogy főzés útján sok tápanyag elvész belőle. Ez ellen tudsz tenni, ha egy egyszerű alapanyagot hozzáadsz főzés közben. Már mutatjuk is miről van szó!
A brokkoliból igen sok értékes tápanyag távozik főzés közben, de ennek orvoslására van egy tuti tippünk, amivel megőrizhetjük ezen vegyületek egy részét. Mindössze egy hétköznapi fűszert kell hozzáadnod főzés közben a brokkolihoz!
Ezt az alapanyagot add a főtt brokkolihoz, hogy minél több tápanyagot megőrizzen
A brokkoli számos értéke megőrizhető, ha őrölt mustármagot adsz főzés közben a forrásban levő brokkolifejekhez!
Íme egy szuper egyszerű és ultra krémes brokkolis tészta kevesebb, mint 30 perc alatt, mindössze néhány hozzávalóból. Tökéletes ünnepek utánra vagy az év bármely szakában, amikor ...
Egészséges és kiadós saláta, amiben annyi minden van, hogy egy könnyed főételnek is elmehetne. Nyár végére vagy ősz elejére tuti recept, és kiváló a munkába ebédre, vagy otthon ...
A sült zöldségek tökéletes köretként szolgálnak bármilyen húsétel mellé. A legjobb bennünk, hogy még egyedül is megállják a helyüket, ha csak egy gyors, könnyed falatra vágyunk. ...
A brokkoliban természetesen jelen lévő myrosinase enzim a főzés során lebomlik, ami csökkenti a zöldség tápanyagtartalmát. Az őrölt mustármag viszont tartalmaz myrosinasét, amely újraaktiválja a brokkoliban lévő glükozinolátokat, ezáltal visszaállítja a főzés során elveszett jótékony vegyületeket.
Ezek a vegyületek segíthetnek a rák, cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek, valamint más egészségügyi problémák elleni védekezésben.
Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!
Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...
Ha van rizs a kamrában, nagy baj nem lehet: az alábbi rizses egytálételek is erről tanúskodnak. Laktatóak, percek alatt elkészülnek: csak nyerni lehet velük.
A főzés nulladik lépése az alapanyagok megmosása: így gondoskodhatunk arról, hogy az étel nemcsak finom, de biztonságosan fogyasztható is lesz. Vannak egyértelmű esetek, az alábbiak nem ezek közé tartoznak: nézzük, mit kell még a csap alá tartani!
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...