A brit királyi család 17 rendhagyó étkezési szokása - és igen, ők is szeretik a McDonald's-ot

Privát séfek és különleges luxusétrend, meki, zsírszegény diéta, tiltólistás ételek, minden van itt - ezt eszi a brit királyi család.

Darren McGrady, az angol királynő, majd Diana hercegnő és fiai, Harry és William privát séfje volt, és mesélt kicsit a brit királyi család étkezési szokásairól, csak rájuk jellemző mániáikról - igen, páran még a mekit is szeretik.

1. A királynő férje, Fülöp slampos a konyhában

Volt olyan, meséli Darren, hogy Fülöp herceg olyan kinyúlt, régi mackófelsőben jött le a konyhába, hogy egy ideig azt hitte, a kertész az. Mikor gondosan megfigyelte, jött csak rá, hogy tévedett.

via GIPHY

2. A Balmoral Kastély - itt grillezik a család

Balmoral Castle a királyi család nyaralója, itt lazul a királyi család. Míg a Buckingham Palotában a királynő szobája túl messze van a konyhától, így alig látja a személyzet, itt ez másképp van, sokat találkoznak, mindenki közvetlenebb. "Itt általában Fülöp herceg dolga volt a grillezés, lejárt a konyhába is. Egy alkalommal megkérdezte, van-e frissen fogott lazac, mert a királynő szedett egy kis epret, lehetne az a vacsora" - emlékszik vissza a séf.

3. A vacsora Downtown Abbey stílusú

Balmoralban az volt a szokás, hogy a délutáni teát utcai ruhában költötték el a kandalló mellett, majd felmentek átöltözni, és estélyiben vacsoráztak. Előkerült a legelegánsabb porcelán étkészlet is, míg egy skótdudás járt-kelt az asztal körül.

4. A királynő mindig késik

via GIPHY

A királynőnek általában azt mondták, hogy 8:15-kor kezdődik a vacsora, holott valójában csak félkor kezdtek neki. Addigra általában meg is érkezett. Nagy késős volt.

5. Diana szigorú poszt-bulimiás diétát tartott

Diana hercegnő egy ideig komoly étkezési zavarral, bulimiával küzdött, és ehhez kellett igazítani étrendjét is: Darren figyelte a zsírokat, Diana pedig a szénhidrátot dolgozta le az edzőteremben - legalábbis ez volt a szavajárása. A séf átformálta az összes addigi királyi receptet, és egészségesebben kezdett főzni. Lady Di egyébként imádta a halat és a töltött padlizsánt és kaliforniai paprikát.

6. Lady Di sose evett vörös húst

A bárány volt az egyetlen kivétel, de az is csak különleges alkalmakkor. Marhahúst például soha nem fogyasztott.

7. És mindig a zsírszegény verziót kapta

Általában mindenből a zsírszegény változatot kapta (mondjuk majonéz- vagy tejszínmentesen), de a vendégek tudta nélkül, akik elé a sima zsíros verziót tette a pincér.

via GIPHY

8. Harry és WiIliam imádja a gyorskaját

"Emlékszem, Diana egyik nap lejött a konyhába, és lemondta az ebédet, mondván, mekibe megy a fiúkkal." "Jaj, istenem, de hát én is tudok hamburgert készíteni" - mondtam neki, de a fiúk a (Happy Meal) játékokra (is) pályáztak". Szóval igen, Harry és William imádta a McDonald's-ot és a pizzát is.

9. A királynő napokkal előre kiválasztja, mit óhajt enni

A Buckingham Palotában az volt a bevett szokás, hogy egy étlapról, amit felküldtek a szobájába, a királynő 3-4 napra előre megtervezte az ételsort, és ahhoz ragaszkodott is.

10. Erzsébet királynő kedvence az étcsoki

Szeret minden helyi jellegzetességet, a vadhúst, a fácánt, a fajdkakast, a fogolyt - ezek gyakran szerepeltek a menüsoron is. Abszolút kedvence viszont a minél sötétebb étcsokoládé.

11. Fokhagyma

"Az egyetlen, aminek viszont a szagától is rosszul volt, az a fokhagyma. Sose szerepelt a menüben."

via GIPHY

12. Fülöp nem szereti az organikusat

A Harrods áruházlánc gyakran küldött a családnak köszönet nyilvánításképp ajándékkosarakat - egy nap Fülöp herceg, Erzsébet férje jött le a konyhába, és megörült a kosárnak, amiben egy halom finomság volt, de mikor megtudta, hogy az Károly herceg saját, organikus élelmiszeres pakkja, mérgesen, káromkodva kivonult a konyhából.

13. A királynő szeret tupperware-ből enni

Azt gondolnánk, mindig aranytányérból eszik, aranyvillával - de Balmoralban például sokszor látták, ahogy műanyag ételhordó dobozból eszi a gyümölcsöt.

14. Az a bizonyos gyémánttál

A királyi család birtokában van egy márványtál, melyen három aranyló látható gyémánt- zafír- és smaragdberakással. 30 éve 500 ezer fontot ért. Az 173 MILLIÓ FORINT.

15. Kellogg's müzlit reggelire

A séf elmondása alapján Erzsébetnek simán megfelel az is, ha eszik egy kis müzlit reggelire, darjeeling teával. Puritán.

via GIPHY

16. Károly egyszer elcserélte a személyzet vacsoráját a sajátjával

Egyszerűen jobban tetszett neki a húsosabb bárányszelet, mint az elegánsabb, kevésbé húsos.

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...