Turmixban készül a brazilok répatortája, ráadásul vaskos csokiszósz borítja

A répatorta önmagában nem egy húdebonyolult sütemény, csak reszelni és keverni kell hozzá, majd krémsajttal bevonni – persze még ezen az eljáráson is lehet tovább egyszerűsíteni, erről tanúskodik a brazil répatorta receptje.

Már első pillantásra is láthatjuk, hogy a brazil répatorta nem egy átlagos répás sütemény: erről leginkább a sűrű csokiszószos borítás árulkodik, ami a megszokott krémsajt helyét foglalja el. A brigadeiro névre hallgató, sűrített tejből és kakaóporból főzött máz egy olyan puha és szaftos piskótát rejt, ami izgalmas és formabontó módszerrel készül. Ugyanis a brazil répatorta masszája nem reszelt zöldséggel készül, hanem egy turmixban egyesíti a nedves alapanyagokat – ennek következménye egy harsányan narancssárga, puha és szaftos torta. Próbáld ki idén húsvétkor, kerüljön valami újdonság is az asztalra!

Nézd meg képeken is a répatorta elkészítésének lépéseit, kattints a galériára a receptért!

A sűrű csokiszószt tényleg kár lenne kihagyni, ez teszi teljessé a brazil répatortát. Ne riadjunk vissza tőle, elkészíteni is gyerekjáték – valamint több napig puhán tartja magát a piskótát is, esélye sincs alatta kiszáradni.

Nézd meg videón is a brazil répatorta elkészítését, hogy biztos jól sikerüljön:

Itt a brazil répatorta teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...