Brassói aprópecsenye, ahogy Árpi készíti

Árpi ma sem hazudtolta meg magát, húsimádó révén csodás brassói aprópecsenyét villantott. Nézzétek, miként gondolta újra a hagyományos receptet!

Brassói aprópecsenye, ahogy Árpi készíti

Hozzávalók

  • 20 dkg sertéslapocka
  • 15 dkg kenyérszalonna
  • 4 szem sárga burgonya
  • 2 db kápiapaprika
  • só és bors
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj

Elkészítés

  1. A burgonyát feltesszük héjastól főni. Ez idő alatt a szalonnát kisütjük, majd a zsírját leszűrjük.
  2. Megformázzuk a húsunkat szép, egyforma oldalú darabokra, sózzuk borsozzuk, félretesszük.
  3. A szalonna zsírján megsütjük a kimagozott feldarabolt kápiapaprikát, amit utána turmixgépben pépesítünk, majd szűrőn átszűrjük, és hűtőben tartunk tálalásig.
  4. A megfőtt burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, tengeri sót szórunk rá és frissen aprított rozmaringot. 200C-os sütőben addig, sütjük amíg meg nem pirul.
  5. A húsainkat is készre sütjük egy serpenyőben, majd 140C-os sütőbe helyezzük úgy 15 percre.
  6. A hús leeső részeibőlhagymával éssok fokhagymávala szalonna zsírján mártást készítünk, a végén leszűrjük, vajjal sűrítjük.
  7. Tálaláskor a sültkápiapaprika-krémből alapot húzunk, erre fektetjük karikaszerűen váltakozvaa húst-krumplit-húst-krumplit. A végén megöntjük a fokhagymás mártásunkkal, a tányér másik oldalára is húzunk a kápiakrémből.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...