Brassói aprópecsenye, ahogy Árpi készíti
Hozzávalók
- 20 dkg sertéslapocka
- 15 dkg kenyérszalonna
- 4 szem sárga burgonya
- 2 db kápiapaprika
- só és bors
- 1 közepes fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 szál rozmaring
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek vaj
Elkészítés
- A burgonyát feltesszük héjastól főni. Ez idő alatt a szalonnát kisütjük, majd a zsírját leszűrjük.
- Megformázzuk a húsunkat szép, egyforma oldalú darabokra, sózzuk borsozzuk, félretesszük.
- A szalonna zsírján megsütjük a kimagozott feldarabolt kápiapaprikát, amit utána turmixgépben pépesítünk, majd szűrőn átszűrjük, és hűtőben tartunk tálalásig.
- A megfőtt burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, tengeri sót szórunk rá és frissen aprított rozmaringot. 200C-os sütőben addig, sütjük amíg meg nem pirul.
- A húsainkat is készre sütjük egy serpenyőben, majd 140C-os sütőbe helyezzük úgy 15 percre.
- A hús leeső részeibőlhagymával éssok fokhagymávala szalonna zsírján mártást készítünk, a végén leszűrjük, vajjal sűrítjük.
- Tálaláskor a sültkápiapaprika-krémből alapot húzunk, erre fektetjük karikaszerűen váltakozvaa húst-krumplit-húst-krumplit. A végén megöntjük a fokhagymás mártásunkkal, a tányér másik oldalára is húzunk a kápiakrémből.