Egy borzcsalád minden este ugyanahhoz a nőhöz megy vacsorázni

Te mit szólnál ahhoz, ha minden egyes este ugyanaz a borzcsalád kaparászna az ajtódnál vacsoráért esdekelve? Egy angol nő meglehetősen örül a látogatóknak. 

Bár sokan ellenségként, esetleg kellemetlen kártevőként néznek a borzokra, a Manchester mellett élő Christine Ian szinte már családtagokként tekint arra a borzfamíliára, akik esténként a nő teraszán fogyasztják el prémium minőségű vacsorájukat.
Az 53 éves nő 14 éve kezdett el barátkozni akkor még új lakhelyén a főleg éjszaka vadászó borzokkal, eleinte persze nagyon óvatos volt. Kisebb adag maradékokat hagyott az erkélyen, a borzok pedig minden este rájártak az elemózsiára, végül pedig szépen odaszoktak a hátsó kertbe. Az állatok és a nő közötti kötelék ma már annyira szoros, hogy Christine még kézből is képes etetni a kisméretű, mégis termetes vadon élő állatokat.
A borzcsaládnak természetesen neve is van, a családfőket Mr. és Mrs. Lumpy-nak hívják, a már három éves és a 9 hónapos kölyköket pedig Humbug-nak és Bellának nevezte el Christine.
A nőnek ma már nem okoz gondot megkülönböztetni egymástól a négy szőrös banditát, és természetesen arra is nagyon odafigyel, hogy az állatok csak olyan ételeket kapjanak, amelyeket természetes körülmények között is elfogyasztanának. Az állatok legtöbbször nyers tojást, magvakat, szőlőt és aszalt gyümölcsöket esznek, ünnepnapokon pedig egy kis húspástétom és ízesítés nélküli tea is jár nekik vacsorára.
Christine azt reméli, hamarosan megírhatja majd a Mr. Lumpy és barátai című mesekönyvet is, mellyel a gyerekek még közelebbről megismerhetik az erdei vadvilág titkait.

via Unilad, címlap

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...