Így nyisd ki és töltsd újra a bolti borsőrlőt – Sokat spórolhatsz, ha nem dobod ki

Napi Tippünk ezúttal abban segít, hogy pikk-pakk ki tudjuk nyitni a bolti bors- és fűszerőrlőket - a feladat ugyanis sokszor lehetetlennek tűnik, pedig szívünk szerint az eszközt is megtartanánk és újratöltenénk, meg ugye kedvünk sincs újat venni, a meglevőt pedig kidobni.

Őrült praktikus egy fűszerőrlő malom, és manapság sok márka már eleve ilyenben árulja termékét - a frissen őrölt borsnak pedig tényleg nincsen párja, azonban az újratöltéssel sokszor meggyűlik a bajunk. Hogy miért? Mert mintha a gyártók eleve nem akarnák, hogy újra felhasználjuk az eszközt, és fenntarthatóság ide vagy oda, gyakorlatilag lehetetlen kinyitni. Nos, ebben segít az alábbi trükk!

Borsőrlő
Így nyisd ki és töltsd újra a bolti borsőrlőt

Így tudod kinyitni a fűszerőrlő malmot

  • forralj vizet, és öntsd egy akkora edénybe, amibe belefér az őrlő
  • tedd bele a forró vízbe az üres fűszerőrlőt, merüljön el teljesen!
  • a hő hatására megpuhul a műanyag tető
  • pár perc, és simán le tudod majd csavarni!

Tipikusan borsos ételeinkből:

Egyszerű borsos tokány

A tokányról ha beszélünk, akkor mindenkinek egynél több verzió jut eszébe. Viszont most a legegyszerűbb receptjét olvashatjátok el, ami pedig a borsos tokány.

A Brassói

Biztosan ismerős a mondás, miszerint étteremben nem szabad brassóit rendelni, mert mindenféle maradékot dobálnak bele. Aztán ott van az örök vita, borsóval vagy nélküle? Csirkéből, ...

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Tipp: vásárolj konyhafelszerelés-boltban olyan fűszerőrlőt (fából, üvegből), ami örök életedre veled maradhat, mutatós, és kinyitni sem akkora truvaj!

A fekete bors élettani hatásai:

  • szél- és vizelethajtó, antibakteriális hatású
  • mint a legtöbb fűszernek, egyszerre van ízesítő és tartósító hatása is
  • nemcsak ízesítésre lehet használni, hanem étvágy növelésére is
  • túl nagy mennyiségben fogyasztva irritálhatja a gyomor nyálkahártyáját, illetve a májat, epét, vesét, végbelet!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai segítség itt:

Legújabb receptek

Rakott spenótos palacsinta

Dupla spenóttal (a tésztába és a töltelékbe is kerül), rengeteg sajttal és még több besamelmártással csábít jóllakásra ez a rakott palacsinta. A friss zöld levelekből egyszerű, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!