Őrült praktikus egy fűszerőrlő malom, és manapság sok márka már eleve ilyenben árulja termékét - a frissen őrölt borsnak pedig tényleg nincsen párja, azonban az újratöltéssel sokszor meggyűlik a bajunk. Hogy miért? Mert mintha a gyártók eleve nem akarnák, hogy újra felhasználjuk az eszközt, és fenntarthatóság ide vagy oda, gyakorlatilag lehetetlen kinyitni. Nos, ebben segít az alábbi trükk!

Így tudod kinyitni a fűszerőrlő malmot
- forralj vizet, és öntsd egy akkora edénybe, amibe belefér az őrlő
- tedd bele a forró vízbe az üres fűszerőrlőt, merüljön el teljesen!
- a hő hatására megpuhul a műanyag tető
- pár perc, és simán le tudod majd csavarni!
Tipikusan borsos ételeinkből:
Tipp: vásárolj konyhafelszerelés-boltban olyan fűszerőrlőt (fából, üvegből), ami örök életedre veled maradhat, mutatós, és kinyitni sem akkora truvaj!
A fekete bors élettani hatásai:
- szél- és vizelethajtó, antibakteriális hatású
- mint a legtöbb fűszernek, egyszerre van ízesítő és tartósító hatása is
- nemcsak ízesítésre lehet használni, hanem étvágy növelésére is
- túl nagy mennyiségben fogyasztva irritálhatja a gyomor nyálkahártyáját, illetve a májat, epét, vesét, végbelet!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További konyhai segítség itt:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!