Bornapló #3: Túrázz budapesti borbárokban - last minute randi tipp ma estére

A csütörtök már majdnem hétvége, hív a város, és ma különösen igaz ez, hiszen a 2. Budapesti Borbár Túrán 30 helyszínen száz pincészet kínálatát fedezheted fel!

Bortúrázni jó, mert kiszakadni a városból mindig új felfedezésekkel és ízekkel jár. No de mi történik akkor, ha egy estére tematikusan a városunkba költözik az ország borvidékeinek színe-java, és a budapesti borbárok egy-egy vidék borászközösségeit látják vendégül? Természetesen menni kell és inni kell, mert végtelen menőség, hogy akár egymástól két utcára kóstolhatsz olyan tételeket, amiknek a szőlőfürtjeit nemrég még az ország két végében sütötte a nap.

Ha nem tudod, mit innál, nyugodtan bízd magad a borászokra, mert most nem csak bort, hanem történeteket is kapsz a pohárba való mellé. A bortúrákban számomra mindig a borászokkal való személyes találkozás a legizgalmasabb, hiszen ha náluk jársz, kicsit beengednek az életükbe és olyan kulisszatitkokat is megtudhatsz, amikről nem mesélnek a boroscímkék és a tanninok. Akárhogyan is, ezek az apró történetek és küzdelmek teszik teljessé a pohárba került nedű történetét, amiben nem csak ízek, illatok, hanem történelem is keveredik, elég csak például a talaj összetételére, vagy az adott év időjárási viszonyaira gondolni.

Tetszik a Budapesti Borbár Túra ötlete, mert küldetésük – minden szándékosság nélkül ugyan, de - megegyezik a Bornaplóéval: ráirányítani a figyelmet a magyar borrégiók sokszínűségére és gazdagságára. A mai estén ebben a legfontosabb bortermelő települések, borászati körök és egyesületek segítenek, és nem túlzás, ha azt reméljük, hogy az egyéjszakás kaland sokakat ráébreszt majd arra, hogy pihenni és kikapcsolódni nem csak külföldön lehet, hanem akár itthon is kalandozhatunk az izgalmas borvidékeken.

Hibalehetőség nincs, ma csak jó és még jobb tételeket választhatsz a Budapesti Borbár Túra helyszínein. Kezdd a hozzád legközelebbi helyszínen és menj tovább, ha munkálkodik benned a kalandvágy. De tudod mit, az sem baj, ha egész este ugyanott maradsz.

Ha az este folyamán kóstolsz emlékezetes tételeket, mindenképpen írd meg nekem kommentben, kíváncsi vagyok!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Bornapló #1: Boroskólától a boriskoláig, avagy Hadobás Nóri szárny- és palackbontogatásai

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...