Az már bebizonyosodott, hogy a bélflóránk kihatással van rengeteg mindenre, többek között a bőrünk állapotára is. Éppen ezért Dr. Thivi Maruthappu bőrgyógyász szakorvos, tápanyagszakértő a bőrbetegségek kezelésénél mindig nagy hangsúlyt fektet a megfelelő ételek bevezetésére páciensei étrendjébe.
Úgy vélem, hogy a bőr egészségében egyaránt fontos a külső és belső munka. Ha azt akarjuk, hogy a bőrünk a lehető legragyogóbb legyen, nem csak az a fontos, milyen szérumokkal kenjük és lemosóval tisztítjuk. Ugyanennyire számít az is, mit eszünk, mennyi stressz van az életünkben, és azt hogyan kezeljük
– mondta Dr. Maruthappu.
Vannak azonban olyan ételek, melyek javíthatnak bizonyos bőrbetegségeken.
Némelyek például kifejezetten hozzájárulhatnak az ekcéma fellobbanásához, mások viszont segíthetnek megszüntetni a tüneteket.
Galériánkban sorra vesszük, mely élelmiszer milyen bőrbetegségre jó.
5 étel, mely a bőrgyógyász szerint aranyat ér
Aknés bőr
A hormonális akné sok nőnél felnőttkorban is problémát okoz, különösen a menstruációs ciklus idején. Ilyenkor sokan vágyunk az édességekre, azonban a vércukorszint emelkedése hozzájárul a pattanások kialakulásához. Az orvos szerint ezt kivédhetjük, ha cukor helyett inkább fahéjat fogyasztunk.
Még több szépségápolás: