5 étel, mely a bőrgyógyász szerint aranyat ér

Ha szeretnénk, hogy a bőrünk ragyogjon, akkor a bőrgyógyász szerint ezeket az ételeket érdemes fogyasztanunk, különösen akkor, ha valamilyen bőrbetegséggel is küzdünk.

Az már bebizonyosodott, hogy a bélflóránk kihatással van rengeteg mindenre, többek között a bőrünk állapotára is. Éppen ezért Dr. Thivi Maruthappu bőrgyógyász szakorvos, tápanyagszakértő a bőrbetegségek kezelésénél mindig nagy hangsúlyt fektet a megfelelő ételek bevezetésére páciensei étrendjébe. 

Úgy vélem, hogy a bőr egészségében egyaránt fontos a külső és belső munka. Ha azt akarjuk, hogy a bőrünk a lehető legragyogóbb legyen, nem csak az a fontos, milyen szérumokkal kenjük és lemosóval tisztítjuk. Ugyanennyire számít az is, mit eszünk, mennyi stressz van az életünkben, és azt hogyan kezeljük

– mondta Dr. Maruthappu.

Vannak azonban olyan ételek, melyek javíthatnak bizonyos bőrbetegségeken.

Némelyek például kifejezetten hozzájárulhatnak az ekcéma fellobbanásához, mások viszont segíthetnek megszüntetni a tüneteket.

Galériánkban sorra vesszük, mely élelmiszer milyen bőrbetegségre jó.

Forrásunk volt.


Még több szépségápolás:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...