Bor- és Gasztroünnep a Bazilika előtt – ott a helyed!

33 család, 40 borász, és az ország majdnem összes borvidéke - szeptember végén, a DiVinoval karöltve vár a Junibor Egyesület a Bazilika előtti Szent István téren! (x)

Kóstoljunk együtt a Bazilikánál!

Nincs is jobb, mint egy fűszeres levegőjű indiánnyári estén ülni a szökőkút szélén, vagy az égősorokkal kivilágított téren egy pohár isteni rozéval/fehérrel/vörössel a kezünkben. Körülöttünk nemzetközi nyüzsgés, és az a félreismerhetetlen borünnepes hangulat a levegőben. Felpillantva a Bazilika kupolájára, mosolyogva koccinthatunk immár 5. éve a város legszebb sétálókóstolójára és a borászok új generációjára.

A Juniborászokról

A Juniborászok között vannak sokadik generációs borászok, akik borász családba születtek, de olyanok is, akik maguk kezdtek bele a szőlőtermelésbe, hogy kitapossák saját pincéjük útját. Ez nem csak egy egyesület, hanem baráti társaság is, ami a Junibor Ünnepen különösen tetten érhető: a délutáni fogadóórák inkább hasonlítanak közös „bandázásra”, ahol a vendég egy perc alatt beleolvadhat a borászok szakmázásába, és a kóstolást sem kell túl komolyan venni. Jóllehet, a tételek komolyak: érezhető rajtuk a világlátottság, de a családi tradíció és az elődök tisztelete is.

Mikor ünnepelhetsz velük?

Az V. Bor- és Gasztroünnep 2017. szeptember 28 - október 1. között látogatható a Bazilika előtti Szent István téren. Ott a helyed!

Az V. Bor és Gasztro Ünnepről további információt itt találsz!

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Egyszerű tonhalas tészta

Nem kell túlgondolni egy gyors hétköznapi vacsorát vagy ebédet: ha tonhalas tésztát készítünk, biztosan minden éhes száj hamar boldogan elhallgat majd. Egyszerű alapanyagokból ...

Almakompót cukormentesen

Az almakompótot az év minden napján tudnánk enni, de a téli ünnepi időszakban kimondottan jól párosítható a sült kacsával, vagy más ünnepi ételekkel is. Ősszel készíthetjük ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...