Narancsos-kávés trüffel
Hozzávalók 6 fő részére
A trüffelhez
- 20 dkg étcsokoládé (min. 65 %-os kakaótartalommal)
- 75 ml habtejszín
- 10 dkg vaj
- 40 ml feketekávé
- 3 ek cointreau
- 3 ek méz
- 1 narancsból nyert narancshéj
A díszítéshez
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 ek mandulapehely
Elkészítés
- A darabokra tört csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Kicsit hűlni hagyjuk.
- A vajat a narancshéjjal habosra keverjük. A kávét a likőrrel összekeverjük.
- A langyos csokihoz keverjük a vajat, a tejszínt és a kávét. Felváltva, kis adagokban.
- Végül a mézet is a krémhez adjuk.
- A csokimasszát hűtőbe tesszük kb. 30 percre, hogy megdermedjen annyira, hogy nyomózsákba lehessen tölteni.
- Fél óra elteltével nyomózsákból kis kupacokat gyártunk a csokikrémből egy sütőpapírral fedett tálcára.
- 2-3 órára a hűtőbe költöztetjük.
- A dermedési idő leteltével a kis kupacokból vizes kézzel golyókat formálunk, és meghempergetjük cukrozatlan kakaóporban vagy egészen apróra vágott mandulapehelyben.
- Fogyasztásig hűtőben tartjuk a trüffeleket.