Bonbon készítése házilag

A páros versenyben ma senkinek nem sikerült nagyot villantania bonbonkészítésben. Ha próbáltad már, akkor Te is tudod, nem egyszerű feladat. Íme egy bevállalható recept!

Narancsos-kávés trüffel

Hozzávalók 6 fő részére

A trüffelhez

A díszítéshez

Elkészítés

  1. A darabokra tört csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A vajat a narancshéjjal habosra keverjük. A kávét a likőrrel összekeverjük.
  3. A langyos csokihoz keverjük a vajat, a tejszínt és a kávét. Felváltva, kis adagokban.
  4. Végül a mézet is a krémhez adjuk.
  5. A csokimasszát hűtőbe tesszük kb. 30 percre, hogy megdermedjen annyira, hogy nyomózsákba lehessen tölteni.
  6. Fél óra elteltével nyomózsákból kis kupacokat gyártunk a csokikrémből egy sütőpapírral fedett tálcára.
  7. 2-3 órára a hűtőbe költöztetjük.
  8. A dermedési idő leteltével a kis kupacokból vizes kézzel golyókat formálunk, és meghempergetjük cukrozatlan kakaóporban vagy egészen apróra vágott mandulapehelyben.
  9. Fogyasztásig hűtőben tartjuk a trüffeleket.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek