Bonbon készítése házilag

A páros versenyben ma senkinek nem sikerült nagyot villantania bonbonkészítésben. Ha próbáltad már, akkor Te is tudod, nem egyszerű feladat. Íme egy bevállalható recept!

Narancsos-kávés trüffel

Hozzávalók 6 fő részére

A trüffelhez

A díszítéshez

Elkészítés

  1. A darabokra tört csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A vajat a narancshéjjal habosra keverjük. A kávét a likőrrel összekeverjük.
  3. A langyos csokihoz keverjük a vajat, a tejszínt és a kávét. Felváltva, kis adagokban.
  4. Végül a mézet is a krémhez adjuk.
  5. A csokimasszát hűtőbe tesszük kb. 30 percre, hogy megdermedjen annyira, hogy nyomózsákba lehessen tölteni.
  6. Fél óra elteltével nyomózsákból kis kupacokat gyártunk a csokikrémből egy sütőpapírral fedett tálcára.
  7. 2-3 órára a hűtőbe költöztetjük.
  8. A dermedési idő leteltével a kis kupacokból vizes kézzel golyókat formálunk, és meghempergetjük cukrozatlan kakaóporban vagy egészen apróra vágott mandulapehelyben.
  9. Fogyasztásig hűtőben tartjuk a trüffeleket.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...