Bonbon készítése házilag

A páros versenyben ma senkinek nem sikerült nagyot villantania bonbonkészítésben. Ha próbáltad már, akkor Te is tudod, nem egyszerű feladat. Íme egy bevállalható recept!

Narancsos-kávés trüffel

Hozzávalók 6 fő részére

A trüffelhez

A díszítéshez

Elkészítés

  1. A darabokra tört csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A vajat a narancshéjjal habosra keverjük. A kávét a likőrrel összekeverjük.
  3. A langyos csokihoz keverjük a vajat, a tejszínt és a kávét. Felváltva, kis adagokban.
  4. Végül a mézet is a krémhez adjuk.
  5. A csokimasszát hűtőbe tesszük kb. 30 percre, hogy megdermedjen annyira, hogy nyomózsákba lehessen tölteni.
  6. Fél óra elteltével nyomózsákból kis kupacokat gyártunk a csokikrémből egy sütőpapírral fedett tálcára.
  7. 2-3 órára a hűtőbe költöztetjük.
  8. A dermedési idő leteltével a kis kupacokból vizes kézzel golyókat formálunk, és meghempergetjük cukrozatlan kakaóporban vagy egészen apróra vágott mandulapehelyben.
  9. Fogyasztásig hűtőben tartjuk a trüffeleket.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...