Különleges élménnyel kecsegtet az ország legexkluzívabb indiai étterme

A belvárosban működő Bombay Budapest „Fine Indian Cuisine” szerepe idén kiemelt jelentőségű lesz, hiszen Magyarországon elsőként kínál autentikus, indiai kóstolósort a világ legismertebb pezsgőmárkájával, a Moët & Chandonnal karöltve.

A Bombay Budapest a Moët & Chandonnal közösen mutatja meg, miért van ott az ország és egyben a régió legizgalmasabb indiai éttermei között: öt fogásos kóstolósor, melyet champagne-nyal fogyasztanak majd a vendégek, húsos és húsmentes változatban egyaránt. 

Három évvel ezelőtti nyitásakor is egyértelmű volt már, hogy a Bombay Budapest sokkal nagyobb ambíciókkal és tervekkel érkezett az V. kerületi Október 6. utcába, mint semhogy a brit gyarmatosítás után megjelenő slágerfogásokat adja vissza a hazai és külföldi közönségének. A működésére jellemző „Fine Indian Cuisine” szerepe ugyanakkor most, 2024-ben teljesedik ki, hiszen Magyarországon elsőként kínál autentikus, indiai kóstolósort mindazok számára, akik részesei szeretnének lenni egy különleges gasztronómiai utazásnak.

A Bombay konyháját teljes mértékben indiai csapat alkotja / Fotó: Kiss Dorka, Raconteur Agency

A Budapesten élő indiai tulajdonosok mellett a Bombay konyháját is teljes mértékben indiai csapat alkotja. Az éttermi márkát Abhishek Stan Ahuja, míg a konyhai munkát Makki Ahmad Qureshi executive séf fogja össze. Az Indiában működő éttermeiről híres Qureshi család sarja karrierje során olyan városok gasztronómiai szokásait szívta magába, mint Delhi, Mumbai, Lucknow és Dubai.

Utazásaim és munkáim során mindig is hazám különböző fűszereinek sokrétű felhasználása érdekelt, valamint a kulturális gasztronómiai örökségünk felfedezése. India egyes régióit az ország méretéből fakadóan számtalan szokás és különlegesség jellemzi. Éppen ezért generációkon átívelő családi receptjeim és saját fűszerkülönlegességeim használata mellett a konyhai csapatot is úgy építettük fel, hogy tudásban és szakértelemben is hűen tükrözni tudjuk India sokszínűségét. Szívből örülök, hogy ezt most egy még különlegesebb élménnyel koronázzuk meg

- árulja el Makki Ahmad Qureshi.

A Bombay Budapest koncepciója, konyhai munkássága és ételkülönlegességeinek felvonultatása mind egyedi és lenyűgöző, így a hozzá párosított champagne-nak is kiválónak kell lennie ahhoz, hogy egyenrangú részét képezze egy ilyen kóstolósornak. A Moët & Chandon márka nyitott gondolkodású, inspiráló partnernek bizonyul ebben, fontos azonban kiemelni, hogy itt nem csupán a megfelelő párosításról van szó, hanem arról, ahogyan az indiai fűszerek és a champagne jegyei újabb ízeket hoznak ki egymásból. Ezen együtt állások miatt is jött létre egy különleges, szorosabb együttműködést a két márka között, mely a különleges tételek mellett egyedi éttermi installációkban is megmutatkozik. 

Makki Ahmad Qureshi executive séf / Fotó: Kiss Dorka, Raconteur Agency

A Moët & Chandon ikonikus champagne ház magyarországi hivatalos forgalmazójaként keressük és támogatjuk a kiemelkedő gasztronómiai koncepciók megvalósulását. Célunk az, hogy így Budapest magas színvonalú turisztikai fejlődését ösztönözzük" – emeli ki Kacsóh Gábor, a Fine Brands Company igazgatója.

A Bombay Budapest tehát ma egyedülálló hazai étteremként épít az indiai konyha komplexitására és intenzitására, teszi mindezt olyan szofisztikált elemek beépítésével, mint a francia champagne kultúra, részben pedig ez volt a kulcsa annak, hogy olyan világmárkával működjön együtt, mint a Moët & Chandon, mely immáron több, mint 280 éve kimagasló pincészete a champagne világának. Az indiai konyha szerelmesei az étterem új kóstoló menüjét előzetes foglalás útján kóstolhatják meg húsos és húsmentes változatban Moët & Chandon Brut Impérial, illetve Moët & Chandon Rosé Impérial kíséretében. 

Bombay Budapest

Négy Budapesten élő indiai barát közösen álmodták meg, hogy egy kiváló minőségű, kortárs értékeket képviselő indiai színfoltot teremtenek meg Budapest belvárosában.
Az indiai konyha iránti szenvedélyüket hozták el a BOMBAY-be, céljaik között szerepel, hogy minden vendéget néhány lépéssel közelebb hozzanak az eredeti minőségi indiai gasztró-élményhez – mindezt könnyed, kortárs környezetben.

Mint maga a város, a Bombay étterem kulináris világa is változatos és játékos, mely összeolvasztja India értékeit. Nevéhez hűen, ezeket az ízeket, textúrákat és aromákat hozták el Budapestre és mutatják mindazt, ami északtól dél-India gasztronómiájában a legjobb: a változatosság, az izgalom és odaadó vendégszeretet!

A Bombay Budapest legújabb kóstolósora kizárólag előzetes foglalás esetén érhető el és a Moët & Chandon párosítás mellett borpárosítással is kérhető.

A Moët & Chandon elsőként Európa királyi udvarait ejtette rabul / Fotó: Kiss Dorka, Raconteur Agency

Moët & Chandon

Az 1743-ban Claude Moët által alapított Moët & Chandon az elmúlt évszázadokban hozzájárult, hogy a világ megismerje a champagne-t. A Maison választéka minden alkalom és ízlés számára megfelelő, egyedi champagne-t kínál. Alapítása óta a Moët & Chandon a történelmi pillanatok és a meghitt személyes alkalmak megünneplésének választott champagne-a, az élet minden egyes emlékezetes momentumát hangsúlyozza és egyedivé teszi. Eme champagne elsőként Európa királyi udvarait ejtette rabul, az 1900-as évek eleje óta szolgálják fel a Fehér Házban és a Brit Királyi Család eseményein, a 70-es évek óta pedig a Moët & Chandon az életre szóló ünnepélyek kihagyhatatlan hozzávalója.

A maison egyedi pezsgőket kínál minden alkalomra és ízlésre. Az ikonikus Moët& Chandon Brut Impérial-tól a Grand Vintage kollekcióig, a kifinomult Moët&Chandon Rosé Impérial-tól az innovatív Moët&Chandon Ice Impérial-ig, minden pezsgőt gyümölcsösség, csábító ízek és elegáns érettség jellemzi.

Címlapfotó: Kiss Dorka, Raconteur Agency

Címlapról ajánljuk

További cikkek