Semmiképp ne próbáld ki a bolyhos pattogatott kukorica trendjét – Veszélyes következményei lehetnek

Hiába nagyon aranyos a neve, rengeteg veszélyt hordozhat magában.

Az élelmiszeripari trendekkel és kockázatfigyeléssel foglalkozó Rizikometer egyik Facebook-bejegyzésében arra figyelmeztet, hogy veszélyes lehet az egyik népszerű TikTok-trend, a „bolyhos pattogatott kukorica”. A Food Safety News cikkére hivatkozva azt írták, hogy élelmiszer-biztonsági szempontból eszement ötlet nyers tésztával keverni a popcornt.

Semmiképp ne próbáld ki a bolyhos pattogatott kukorica trendjét

... na de mi is az a „bolyhos pattogatott kukorica”?

A különleges édesség úgy készül, hogy először alacsony hőfokon egy serpenyőben vajat és pillecukrot olvasztanak össze. Ezután hozzáadnak egy csomag, süteményekhez készült lisztkeveréket, majd belekevernek néhány bögre popcornt.

@kaylagresh making the viral fluffy marshmallow popcorn 👻🍿🧡 #marshmallowpopcorn #halloweensnacks #halloween #halloweentreats #halloweenvibes #treats #fallvibes #spookytreats #spookyseason ♬ original sound - Itz.fall.timee

Azt gondolhatnánk, hogy ezzel semmi probléma, pedig a nyers liszt igen veszélyes lehet.

Sokan nem tudják, hogy a lisztet legalább 2 percig kellene minimum 70 Celsius-fokon melegíteni ahhoz, hogy biztonságosan fogyasztható legyen.

Nyers formában a liszt ugyanis számos kórokozót rejthet. Az utóbbi évben például csak az Egyesült Államokban legalább 168 E. coli-fertőzésről számoltak be, de szalmonellajárvány is kapcsolódott már a nyers liszt fogyasztásához.

Forrásunk volt.


Friss híreinkből:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...