Manapság számtalan különböző féle felvágott közül választhatunk, ha a szendvicsünkre keresünk feltétet. A magyar háztartásokban a szalámis kenyér vagy a sonkás-sajtos kifli mindennapi reggelinek, uzsonnának vagy vacsorának számítanak. A túlzott felvágott fogyasztásnak azonban negatív hatásai is lehetnek.
Ha húsra vágysz:, válaszd őket:
A húspultban kapható bolti felvágott elődje a disznóvágás során, sóval és füstöléssel tartósított hústermékek voltak. A füstölt húsok nagy előnye, hogy sokáig elállnak, magas sótartalmuk miatt nehezen romlanak meg. A húsipar a hagyományos sonkák és szalámik mintájára fogott bele a felvágott-gyártásba, amivel talált egy módot arra, hogy az állat lehető legtöbb részét felhasználják.
Hivatalosan szigorú szabályozások mondják ki, hogy mi számít felvágottnak: a terméknek legalább 50% húst kell tartalmaznia ahhoz, hogy ebbe a kategóriába kerüljön.
A köznyelvben azonban minden húspultban készen kapható terméket felvágottnak nevezünk, beleértve a legkülönbözőbb sonkákat, kolbászokat és még a párizsit is.
Receptek felvágott helyett:
Ezek a termékek gyakran sok tartósítószert, adalékanyagot és rengeteg sót tartalmaznak, ami miatt sokan egészségtelennek gondolják a felvágottakat. Azonban a feldolgozott húsok tele vannak fehérjével, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amik mind szükségesek és fontosak emberi szervezet számára.
Mutatjuk a galériában a bolti felvágott tudnivalóit, katt a képre!





További egészség témák:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!