Ilyen hatással van a szervezetre a bolti felvágott

Egy gyors és könnyű szendvics a nap bármelyik szakaszában ideális fogás, és persze a legtöbbször a hús sem maradhat ki belőle. De mi mindent tartalmaznak a bolti felvágottak, és vajon egészséges a fogyasztásuk?

Manapság számtalan különböző féle felvágott közül választhatunk, ha a szendvicsünkre keresünk feltétet. A magyar háztartásokban a szalámis kenyér vagy a sonkás-sajtos kifli mindennapi reggelinek, uzsonnának vagy vacsorának számítanak. A túlzott felvágott fogyasztásnak azonban negatív hatásai is lehetnek. 

Ha húsra vágysz:, válaszd őket:

Házi csirkemájpástétom

Ha így készíted a májkrémet, a boltit elfelejtheted! - nincs benne tartósító, szója, ízfokozó és még sorolhatnám. Nagyon finom, gyorsan elkészül, és maga a természetesség.

Paprikás csirkemellsonka házilag

Manapság nagyon sokat hallani, hogy milyen egészségtelenek a felvágottak, mert sok zsírt, sót és tartósítószereket tartalmaznak. A felvágottak közül a kedvenceim a csirkemell sonkák, ...

Sültmájas-pástétom

Házi májkrém extra ízekkel turbózva. Bármilyen májból elkészíthetjük, csak akkor igazítsuk ahhoz a fűszerezést is. Aszalt szilva helyett lehet mondjuk fügét használni, pisztácia ...

A húspultban kapható bolti felvágott elődje a disznóvágás során, sóval és füstöléssel tartósított hústermékek voltak. A füstölt húsok nagy előnye, hogy sokáig elállnak, magas sótartalmuk miatt nehezen romlanak meg. A húsipar a hagyományos sonkák és szalámik mintájára fogott bele a felvágott-gyártásba, amivel talált egy módot arra, hogy az állat lehető legtöbb részét felhasználják.

Hivatalosan szigorú szabályozások mondják ki, hogy mi számít felvágottnak: a terméknek legalább 50% húst kell tartalmaznia ahhoz, hogy ebbe a kategóriába kerüljön.

A köznyelvben azonban minden húspultban készen kapható terméket felvágottnak nevezünk, beleértve a legkülönbözőbb sonkákat, kolbászokat és még a párizsit is. 

Receptek felvágott helyett:

Vegán tofupástétom

Vegán tofupástétom receptet hoztunk nektek, ami mártogatósnak épp olyan szuper, mint szendvicskrémnek. A tofu semleges íze szuperül ízesíthető és fűszerezhető, ellenben nagyon jó ...

Legegyszerűbb padlizsánkrém

Ez a padlizsánkrém egyik legegyszerűbb változata, amibe szinte csak és kizárólag padlizsán kerül. Semmi majonéz, semmi extrázás, csupán a sült zöldség kellemes, enyhén fűszerezett ...

Pikáns céklás humusz

Az egyik legegészségesebb és leggyorsabban elkészíthető kence a humusz, így nem véletlenül sokak kedvence. Ehetjük a reggeli szendvicsünk mellé, vagy tízóraira zöldségekkel - ezt a ...

Ezek a termékek gyakran sok tartósítószert, adalékanyagot és rengeteg sót tartalmaznak, ami miatt sokan egészségtelennek gondolják a felvágottakat. Azonban a feldolgozott húsok tele vannak fehérjével, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amik mind szükségesek és fontosak emberi szervezet számára.

Mutatjuk a galériában a bolti felvágott tudnivalóit, katt a képre!

Forrásunk volt. 


További egészség témák:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...