Bolognai ragu babáknak

Bolognai ragu babáknak

Nagy öröm és mekkora könnyebbség az anyukáknak, mikor már nem kell nap mint nap külön főzni a kicsiknek, elég csak enyhébben fűszerezni vagy éppen kicsit átalakítani a felnőtt ételeket, és ugyanaz a fogás kerülhet a baba és a mama tányérjára.

A bolognai ragu is egy ilyen ebéd, amit egyéves kortól adhatunk és a következőképpen igazíthatjuk a babákhoz: kevesebb sóval készítsük, a tésztaadagjukat a sajátunknál (al dente) puhábbra, egészen puhára főzzük, és ne parmezánnal, hanem kevésbé karakteres, semlegesebb ízű sajttal szórjuk meg.

Még több babakonyha recept itt

Hozzávalók 2 felnőtt és 2 baba adaghoz:

  • 30 dkg darált hús (pulyka/ marha/ sertés)

    1 csirkemáj

    2 közepes sárgarépa

    2 közepes fehérrépa

    2 szál angolzeller

    40 dkg-os hámozott paradicsom konzerv

    1 kisebb fej vöröshagyma

    2 gerezd fokhagyma

    1 rozmaringágacska

    olívaolaj

    tálaláshoz

    spagetti tészta

    sima sajt a babáknak

    parmezán a mamáknak

Elkészítés:

  1. A finomra vágott hagymákat kevés olívaolajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a megpucolt, egyforma kis kockákra vágott répákat és a felszeletelt zellerszárat. Pár perc alatt megpirítjuk.
  3. Mehet bele a darált hús. Összekeverjük, finoman sózzuk, beletépkedjük a rozmaringleveleket, öntünk hozzá egy kis vizet és lefedve, közepes tűzön főzzük. (Ha szükséges, a vizet pótoljuk.)
  4. Amikor majdnem puha minden (kb. 30 perc), hozzáadjuk a felkockázott csirkemájat és a paradicsomot.
  5. További kb. 15 perc után kész is. Közben kifőzzük a spagetti tésztát.
  6. A babáknak durvára mixeljük a tésztát a raguval, vagy pedig villával összetördeljük kissé.

Még több babakonyha recept itt!

Zöldséges húsalap babáknak

Az én másfél éves kislánykám nem egyszerű evő - művészkednem kell a konyhában, hogy egyen elég zöldséget és gabonaféléket. Szerencsémre a húst nagyon szereti, így bele kell ...

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...