Böjtre – tavaszi saláták

Március végét írjuk, már vágyakozunk a tavasz első zöldségeire az időjárás viszont nem túl kegyes hozzánk és jobbára még mindig a télen is kapható zöldségek sorakoznak a pultokon.

A természet ébredésének első hírnöke talán a medvehagyma, de túl sok újdonságot ezen kívül még nem hoz ez a hónap. Az Egyből 5 rovatban ezért most olyan salátákat válogattunk össze nektek, melyek valamivel változatosabbak, mint a hónapok óta fogyasztott ingerszegény társaik. Akár húsvétra is bevetheted őket, de vacsorára is bármikor, gyorsan összedobhatóak!

5 étel egy ezresből >>

A tavaszi saláta aztán bővelkedik ízekben, színekben! Az uborka opcionális, elhagyható, ilyenkor még nem nagyon kapni belőle frisset. A hozzá készülő chilis, mézes dresszing dióolajjal még a legkétkedőbb zöldelleneseket” is kóstolásra csábítja, pláne, hogy a növényrengetegben pár karika főtt tojás is lapul. Ez akár ebédre is készíthető, annyira laktató.

Jaj, a bajor reteksaláta nagyon nagy kedvenc! Talán nem is gondolnád, hogy milyen isteni saláta készül a jégcsapretekből, erős, pikáns íze valami egészen új dimenzióban találkozik a füstölt sajttal, amit a fehérborecet és a mustár csak tovább fokoz. Nagyon olcsó, egészséges és finom saláta, a pikáns ízek kedvelői imádni fogják.

Bajor reteksaláta

Egyszerűen nagyszerű! A Vidék Ízében találtam rá erre a receptre. Randi előtt nem ajánlom, de mindenképpen érdemes kipróbálni. Az eredeti recept étolajjal készült, én olívaolajjal ...

A spenótra hajlamosak vagyunk csupán főzelék formájában gondolni – egészen mostanáig, mert a vasban gazdag zöld levelek salátaként is fogyaszthatók.Sőt talán akad olyan ősellensége is a spenótnak, aki a menzai főzelékélmények maradandó károkozásai miatt eddig nem ápolt jó barátságot Popeye kedvencével a mandarinos, olajbogyós saláta segíthet ezt a kapcsolatot rendezni.

Oszd meg: Te hogyan gondoskodsz a szervezetedtavaszi „újraindításáról"?

A tél egyik nagy előnye az aszalt, szárított zöldségek és gyümölcsök létezése, mert hát mennyire lélekemelő, amikor az augusztusi napon megszárított paradicsomszeletkéket halmozhatjuk rá a salátánkra! Kevés rukkola, parmezán, olívaolaj, és készen is vagyunk az instant nyári hangulattal!

Itt a sonkaszezon! >>

A gyümölcs és zöldség további szenzációs találkozását példázza a mandarinos-balzsamecetes zöldsaláta. Az ecet és a mustár a legtöbb salátában fellelhető, az arányokkal saját ízlés szerint kísérletezzünk. Ezekkel a receptekkel ki kell bírnunk májusig, akkor már bátran válogathatunk a piacon az első termések között!

{ CKÉP = 76432, 4 }

További saláták között itt tudsz válogatni >>

Az Egyből 5 rovat korábbi írásait itt olvashatod >>

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...