Bodzaszörpből jégkrémet

Akár új szörpöt is készíthetünk hozzá, de a már üvegben sorakozókat is felhasználhatjuk, hogy finom, nyári hűsítőt készítsünk belőle.

Bodzafagyi recept

Ha szerencsénk van, akkor a magasabban fekvő és hűvösebb területeken még találhatunk egy-két virágzó bodzabokrot. A hétvégén én még Budán is tudtam szedni használhatót, de ebben az esetben nem szörpként végezte – vagyis de, de nem úgy!

Régen imádtam azt a fajta jégkrémet, amit előre csomagolva, folyékony állapotban lehetett megvenni a boltban, otthon pedig csak be kellett dobni a műanyag zacsikat a fagyasztóba, és megvárni amíg megfagy. Volt minden ízű, de a sláger, amiért mindig őrült harcot folytattunk és különböző technikákkal és csalafintaságokkal küzdöttünk, az a kólás volt. Aztán még a kiwis sem volt rossz, na meg az epres! De ha megvolt a kiválasztott, akkor a technikám az volt, hogy gyakorlatilag kiszívtam belőle mindent ízt, ahelyett, hogy megettem volna a jégkrémet, így a végén mindig maradt egy áttetsző, jégkása-szerű fagyott csökevény, ami utána már a kutyának sem kellett.

Bodzafagyi recept

Ma már eszembe nem jutna ilyet venni, elég csak belegondolni, hogy az irreális és indokolatlan intenzitású színeket, amivel gyerekként bámulatba ejtettek, vajon mivel érték el... Gond egy szál se, mert ez a bodzás jégkrém pont ugyanazt az érzetet adja: ebből is ki lehet szipolyozni minden egyes ízes cseppet, de nem érdemes. Egyébként tökéletes felhasználása a már kész bodzaszörpöknek is, csak arra ügyeljünk, hogy sokkal töményebbre készítsük, kevésbé vizesen, mint ami normál esetben jól esne, mert lefagyasztva az ízek sokkal, de sokkal visszafogottabbak lesznek. Tanácsos némi mentával felütni, hiszen úgy még jobban frissíteni fog ezeken a forró nyári napokon.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...