Édesítsd meg a bodzaszezon hajráját ezzel a francia palacsintával

Rövid ideig boldogít minket a bodzaszezon, így jobban tesszük, ha minél intenzívebben megéljük ezt az aromás időszakot. Használjuk a virágokat például az alábbi palacsintában, mennyei élmény lesz, az garantált!

Bodzával sütni-főzni mindig nagy élmény, ilyenkor az ember megtapasztalhatja, mennyi különböző módon, hány izgalmas technikával csalhatja elő a virágokból azt a mézédes, tavaszi aromát. Ez szerencsére széles utat nyit egy sor új receptnek is, amelyekkel próbálkozhatunk, kísérletezhetünk: a most következő citromkrémben például egészen más megvilágításban teszi tányérunkra a bodzát. Francia palacsintába csavarva, némi édes, tejszínes krémmel válik feledhetetlenné.

A bodzás-citromos francia palacsinta receptjéért kattints a képre!

Miben más a francia palacsinta?

Nekünk, magyaroknak is megvan a magunk palacsintája, persze ezzel nem vagyunk egyedül: a francia crêpe ugyanebben a kategóriában képviselteti magát, ráadásul abszolút nem elhanyagolható küllemmel.

A legfőbb különbség a crêpe és a palacsinta között a szóda hiánya: a francia massza jóval gazdagabb, sok tejet és vajat tartalmaz, mégis hasonlóan légiesre, vékonyra sül.

Crème fraîche vagy tejföl?

A citromkrém mellett (erre is mindjárt rátérünk) a palacsintaköltemény tölteléke továbbá crème fraîche-ből és tejszínhabból áll. Ez a zsírgazdag francia tejtermék valahol a mi tejfölünkre emlékeztet, azonban nem olyan savanykás, inkább tejszínesen édes, és lágyabb, krémesebb.

A bodzás-citromos francia palacsinta receptjéért kattints a képre!

A palacsinta ízegyensúlyának érdekében próbáljunk meg beszerezni egy tégellyel belőle, persze, ha nagyon nem találunk, megteszi a jó öreg tejföl is. A lényeg csak annyi, hogy zsíros legyen!

A citromkrém fortélyai

Hasonló kémiával rendelkezik a fanyar, citromos desszertkrém, mint a sodó vagy a házi puding: tojásokat (főleg sárgáját) óvatosan temperálva, alacsony lángon főzünk addig, míg sűrű és selymes állagú krémet nem kapunk.

A bodzás-citromos francia palacsinta receptjéért kattints a képre!

Annyi különbséggel, hogy tejtermék helyett citromlé (és jelen esetben bodzaszörp) kerül a fazékba. A végeredmény utánozhatatlanul aromás, a citrus és a májusi bodzavirág tényleg egymás mellé lettek kitalálva.

Itt a bodzás-citromos francia palacsinta teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...