Most versenyez a magyar csapat – íme, a Bocuse-döntő ínycsiklandó fogásai

A mai napon tartják a 2022-es Bocuse d'Or európai válogatóját Budapesten. A magyar csapat reggel 9 órakor kezdte meg a munkát, a tálalásra pedig délután kerül majd sor. Ezeket a csodás fogásokat fogják prezentálni a zsűrinek.

Igen izgalmasnak ígérkezik a 2022-es Bocuse d'Or európai válogatója. A Budapesten megrendezett versenyen természetesen a magyar csapat is ott van, ma reggel 9-kor pedig neki is kezdtek a munkának. Dalnoki Bence vezetésével két ételt kell elkészíteniük: egy hústálat és egy vegetáriánus melegételt. Ugyan a tálalásra csak délután kerül majd sor, a magyar csapat Bocuse d'Or selejtezőjén készített csodás ételeiben már most is gyönyörködhetünk.

Kövessétek a verseny élő közvetítését itt!

A hústál

Szokás szerint idén is vannak kötelező alapanyagok, amiket fel kell használni a hústéma megalkotásához. Ebben az évben az őzgerincnek és -combnak illetve a kacsamájnak kell szerepelnie a tányéron.

A magyarok húsétele

A magyar konyhában őzgerinc és őzcomb készül, amire egy kacsamájas, szárított erdei gyümölcsös glazúr kerül, tipikus magyar fűszerekkel. Szósz is készül mellé: őzhúsból főzött jus magyar Birtokvörös borral, Sarawak borssal és olvasztott kacsamájjal.

A hústál mellé egy burgonyából készített köret is kerül. A krumpli szintén kötelező alapanyag, amelyből a magyar csapat három különböző fajtát is használ: a Coronadát, az Anuschkát és a Madisont.

A burgonyából készített köret

A köret pedig a következő lesz: Anuschka-burgonya karalábéval, tárkonnyal és tavaszi fűszernövényekkel.

Ez a gusztusos ragu is a hústál mellé kerül

A hústémához minden versenyzőnek használnia kell a magyar rögös túrót és tejfölt, ami Dalnoki Bencéék esetében a következő formában jelenik majd meg. Túrós derelye készül erdei gombákkal, aromás fűszernövényekkel, zöldspárgával és tejföllel. Ezek alkotják a magyar tavaszi ragut.

A vegetáriánus tányértéma

Egy másik ételt is a zsűri elé kell tennie a magyar csapatnak, ez pedig nem más, mint egy vegetáriánus melegétel. A kötelező alapanyag a szerény burgonya.

A tányértéma fantázianeve a „tavaszi tányér”, ami nem véletlen. Konfitált burgonya sült póréhagymával, szárított gombából készített „szarvasgombával" és ropogós burgonyavirággal kerül a tányérra. Mellé ízes burgonyaszósz és érlelt sajt párosul, egy hamis „gombakaviárral".

Vegetáriánus tányértéma

A magyar csapat kissé a tűzzel játszik, mivel a szarvasgomba és a kaviár tiltott alapanyagnak számít a versenyben. Innovatív megoldásuk ezért nagyon izgalmas, a gombából készített kaviár és szarvasgomba talán majd a zsűrinek is megtetszik.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Címlapkép és fotók: Magyar Bocuse d'Or Akadémia


Érdekel a Bocuse d'Or? Olvass róla még többet!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...