Most versenyez a magyar csapat – íme, a Bocuse-döntő ínycsiklandó fogásai

A mai napon tartják a 2022-es Bocuse d'Or európai válogatóját Budapesten. A magyar csapat reggel 9 órakor kezdte meg a munkát, a tálalásra pedig délután kerül majd sor. Ezeket a csodás fogásokat fogják prezentálni a zsűrinek.

Igen izgalmasnak ígérkezik a 2022-es Bocuse d'Or európai válogatója. A Budapesten megrendezett versenyen természetesen a magyar csapat is ott van, ma reggel 9-kor pedig neki is kezdtek a munkának. Dalnoki Bence vezetésével két ételt kell elkészíteniük: egy hústálat és egy vegetáriánus melegételt. Ugyan a tálalásra csak délután kerül majd sor, a magyar csapat Bocuse d'Or selejtezőjén készített csodás ételeiben már most is gyönyörködhetünk.

Kövessétek a verseny élő közvetítését itt!

A hústál

Szokás szerint idén is vannak kötelező alapanyagok, amiket fel kell használni a hústéma megalkotásához. Ebben az évben az őzgerincnek és -combnak illetve a kacsamájnak kell szerepelnie a tányéron.

A magyarok húsétele

A magyar konyhában őzgerinc és őzcomb készül, amire egy kacsamájas, szárított erdei gyümölcsös glazúr kerül, tipikus magyar fűszerekkel. Szósz is készül mellé: őzhúsból főzött jus magyar Birtokvörös borral, Sarawak borssal és olvasztott kacsamájjal.

A hústál mellé egy burgonyából készített köret is kerül. A krumpli szintén kötelező alapanyag, amelyből a magyar csapat három különböző fajtát is használ: a Coronadát, az Anuschkát és a Madisont.

A burgonyából készített köret

A köret pedig a következő lesz: Anuschka-burgonya karalábéval, tárkonnyal és tavaszi fűszernövényekkel.

Ez a gusztusos ragu is a hústál mellé kerül

A hústémához minden versenyzőnek használnia kell a magyar rögös túrót és tejfölt, ami Dalnoki Bencéék esetében a következő formában jelenik majd meg. Túrós derelye készül erdei gombákkal, aromás fűszernövényekkel, zöldspárgával és tejföllel. Ezek alkotják a magyar tavaszi ragut.

A vegetáriánus tányértéma

Egy másik ételt is a zsűri elé kell tennie a magyar csapatnak, ez pedig nem más, mint egy vegetáriánus melegétel. A kötelező alapanyag a szerény burgonya.

A tányértéma fantázianeve a „tavaszi tányér”, ami nem véletlen. Konfitált burgonya sült póréhagymával, szárított gombából készített „szarvasgombával" és ropogós burgonyavirággal kerül a tányérra. Mellé ízes burgonyaszósz és érlelt sajt párosul, egy hamis „gombakaviárral".

Vegetáriánus tányértéma

A magyar csapat kissé a tűzzel játszik, mivel a szarvasgomba és a kaviár tiltott alapanyagnak számít a versenyben. Innovatív megoldásuk ezért nagyon izgalmas, a gombából készített kaviár és szarvasgomba talán majd a zsűrinek is megtetszik.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Címlapkép és fotók: Magyar Bocuse d'Or Akadémia


Érdekel a Bocuse d'Or? Olvass róla még többet!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek