Az elviteles menü
Ratatouille tarte
Az első megmérettetés egy háromfogásos menü volt. Előételként ez a csodás ratatouille-tarte készült konfitált paradicsommal, paradicsom vinaigrette-tel és petrezselyem olajjal.
Garnélával töltött derelye
A menü főételeként egy fantasztikus derelye került a zsűri elé. Erről a fogásról alábbi cikkünkből tudhattok meg többet.
Paradicsom-eper-bodzavirág baba
Igazán különleges kihívás volt az elviteles menü desszertje, ugyanis ebbe is kötelező volt paradicsomot tenni. Veres Istvánék egy babával álltak elő, ami egy klasszikus francia (általában rumba áztatott) desszert. Hát nem gyönyörű?
A hústál
A verseny második eleme egy hústál volt, aminek kötelező alapanyaga az egyben brazírozott marhastefánia volt. Erre az alapra épített a magyar csapat egy elképesztően gyönyörű tálat.
Brezírozott marhastefánia. Kétféle vegán burgonyaköret: konfitált burgonya hagymadzsemmel, savanyított kaprilevéllel és kakukkfűvel. Ropogós burgonyapuffancs burgonyapürével. Zöldség friccasse. Brokkoli és sült cékla saláta tormával és almával.
Forrás és képek: Bocuse d'Or Facebook-oldal, Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-oldal
Magyar sikerek a gasztronómiában: