Nézd végig a Bocuse d'Or gyönyörű magyar fogásait: itt a galéria!

Mint minden évben, idén is lélegzetellállító kreálmányok kerültek ki a magyar boxból a Bocuse d'Or lyoni döntőjén. Veres István és a magyar csapat hústáljáról és elviteles menüjéről láthatunk lent szebbnél szebb képeket.

Az elviteles menü

Ratatouille tarte

Az első megmérettetés egy háromfogásos menü volt. Előételként ez a csodás ratatouille-tarte készült konfitált paradicsommal, paradicsom vinaigrette-tel és petrezselyem olajjal.

Ratatouille tart / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia
Töltés előtt / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia
Dekadens töltelék / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia
Némi díszítés / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Garnélával töltött derelye

A menü főételeként egy fantasztikus derelye került a zsűri elé. Erről a fogásról alábbi cikkünkből tudhattok meg többet.

A garnélás derelye / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Paradicsom-eper-bodzavirág baba

Igazán különleges kihívás volt az elviteles menü desszertje, ugyanis ebbe is kötelező volt paradicsomot tenni. Veres Istvánék egy babával álltak elő, ami egy klasszikus francia (általában rumba áztatott) desszert. Hát nem gyönyörű?

A paradicsomos-epres-bodzás baba / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia
A baba tálalása / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia
Az elviteles menü doboza / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia

A hústál

A verseny második eleme egy hústál volt, aminek kötelező alapanyaga az egyben brazírozott marhastefánia volt. Erre az alapra épített a magyar csapat egy elképesztően gyönyörű tálat.

Brezírozott marhastefánia. Kétféle vegán burgonyaköret: konfitált burgonya hagymadzsemmel, savanyított kaprilevéllel és kakukkfűvel. Ropogós burgonyapuffancs burgonyapürével. Zöldség friccasse. Brokkoli és sült cékla saláta tormával és almával.

A hústál / Fotó: Bocuse d'Or
Brazírozott marhastefánia / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia
Madeleine / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia
Készül a ropogós burgonyaköret / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia
Így került a zsűri elé a hústál / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia
Zöldség friccasse / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Forrás és képek: Bocuse d'Or Facebook-oldal, Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-oldal


Magyar sikerek a gasztronómiában:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...