Nézd végig a Bocuse d'Or gyönyörű magyar fogásait: itt a galéria!

Mint minden évben, idén is lélegzetellállító kreálmányok kerültek ki a magyar boxból a Bocuse d'Or lyoni döntőjén. Veres István és a magyar csapat hústáljáról és elviteles menüjéről láthatunk lent szebbnél szebb képeket.

Az elviteles menü

Ratatouille tarte

Az első megmérettetés egy háromfogásos menü volt. Előételként ez a csodás ratatouille-tarte készült konfitált paradicsommal, paradicsom vinaigrette-tel és petrezselyem olajjal.

Ratatouille tart / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia
Töltés előtt / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia
Dekadens töltelék / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia
Némi díszítés / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Garnélával töltött derelye

A menü főételeként egy fantasztikus derelye került a zsűri elé. Erről a fogásról alábbi cikkünkből tudhattok meg többet.

A garnélás derelye / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Paradicsom-eper-bodzavirág baba

Igazán különleges kihívás volt az elviteles menü desszertje, ugyanis ebbe is kötelező volt paradicsomot tenni. Veres Istvánék egy babával álltak elő, ami egy klasszikus francia (általában rumba áztatott) desszert. Hát nem gyönyörű?

A paradicsomos-epres-bodzás baba / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia
A baba tálalása / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia
Az elviteles menü doboza / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia

A hústál

A verseny második eleme egy hústál volt, aminek kötelező alapanyaga az egyben brazírozott marhastefánia volt. Erre az alapra épített a magyar csapat egy elképesztően gyönyörű tálat.

Brezírozott marhastefánia. Kétféle vegán burgonyaköret: konfitált burgonya hagymadzsemmel, savanyított kaprilevéllel és kakukkfűvel. Ropogós burgonyapuffancs burgonyapürével. Zöldség friccasse. Brokkoli és sült cékla saláta tormával és almával.

A hústál / Fotó: Bocuse d'Or
Brazírozott marhastefánia / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia
Madeleine / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia
Készül a ropogós burgonyaköret / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia
Így került a zsűri elé a hústál / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia
Zöldség friccasse / Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Forrás és képek: Bocuse d'Or Facebook-oldal, Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-oldal


Magyar sikerek a gasztronómiában:

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Hentesleves

Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!