Bocuse d'Or: "Ez a verseny valódi show is"

Bocuse d'Or, Budapest - Jérome Bocuse szerint nagyszerű a budapesti kontinensdöntő hangulata. Na de ismered a világ legrangosabb séfversenyének történetét?

Noha Magyarország első alkalommal látja vendégül a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or kontinensdöntőjét, sem a szervezők munkájára, sem a verseny hangulatára nem lehet panasz - mondta a megmérettetés első, keddi napján Jérome Bocuse.

"Biztosan minden résztvevőre és látogatóra mély benyomást tesz az, amit a budapesti versenyen tapasztal" - méltatta a Sirha Budapest élelmiszeripari kiállítás keretében, a Hungexpo Vásárközpontban megrendezett versenyt az alapító Paul Bocuse fia.

Mint emlékeztetett, a Bocuse d'Or jövőre ünnepli alapításának harmincadik évfordulóját. "Édesapám, Paul Bocuse a kezdetekkor olyan eseményt képzelt el, amelynek során nem professzorok, nem szakírók, hanem csakis séfek mérik össze a tudásukat. A világ minden tájáról szerette volna összegyűjteni a legjobb szakácsokat egy színpadra" - idézte fel.

Jérome Bocuse már 1987-ben, tizennyolc évesen részt vett a verseny megszervezésében. Mint kiemelte, édesapját mindig nagy család vette körül; így képzelte el a versenyt is, amelynek során a különböző országok séfjei közelebb kerülhetnek egymáshoz.

Harminc esztendővel az indulás után ez a családias érzés még mindig él a versenyen, noha a Bocuse d'Or azóta más dimenziókba lépett, és a mostani jelöltek már olyan dolgokat valósítanak meg, amelyeket harminc évvel ezelőtt még senki sem tudott elképzelni sem - tekintett vissza.

Jérome Bocuse elmondása szerint ma már rengeteg szakácsverseny létezik, és ezeket nehéz összehasonlítani.A Bocuse d'Or rendkívül intenzív megmérettetés, a jelöltek éveket szánnak a felkészülésre, és az is fontos, hogy a versenyzők az első pillanattól az utolsóig közönség előtt készítik el a fogásaikat, így ez a verseny valódi show is. Itt semmi sem felvételről megy, élőben lehet szorítani a csapatokért és átélni a verseny izgalmát - hangsúlyozta.

A gasztronómia fejlődéséről szólva elmondta, hogy a séfek ma már egyre inkább kutatókká, sőt tudósokká is kezdenek válni. Trendek jönnek és mennek, a legfontosabb azonban továbbra is az, hogy a végeredmény magas színvonalú legyen, a Bocuse d'Oron valójában erről szól minden. Az alapok ugyanazok: hiába néz ki gyönyörűen egy tál, ha az ízesítés nem sikerül jól, nem fog nyerni - mondta Jérome Bocuse.

Ez is érdekelhet!

Bocuse d’Or Szurkolói Központ a Belvárosi Piacon - élő közvetítés, zene, büfé - menj, falatozz és szurkolj

(NOSALTY/MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Mákos-málnás vaníliás mousse torta

Sütésben gyakorlott, tapasztaltabb embereknek ajánlom a torta elkészítését. Sok apró részből áll, ami külön odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő dermesztés, pihentetés. Megéri ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...