Óriási megtiszteltetés: Budapesten tartják a legrangosabb gasztronómiai verseny európai döntőjét

Nem kis megtiszteltetésben részesül jövőre a magyar főváros, ugyanis Budapesten tartják majd a Bocuse d'Or európai döntőjét. Az Akadémia ma jelentette be a hírt, ami tényleg nagy szó: az eseményt világszerte rengetegen követik, így jövőre minden szem Budapestre irányul majd.

Az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómiai élet hatalmas fejlődésen ment keresztül, ami számos nemzetközi eredményben is megmutatkozott. Óriási megtiszteltetés és érdem, hogy 2016 után újra fővárosunkban gyűlnek össze Európa legismertebb séfjei, és mi adhatunk otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének, amelyre 20 országból érkeznek majd csapatok. A zsűri tagjai Budapesten választják majd ki azokat az európai országokat, amelyek részt vehetnek a Bocuse d’Or 2023-as lyoni világdöntőjén. 

Budapestre jönnek a gasztronómia nagyágyúi

„Megnyerni ezt a versenyt, fantasztikus és felejthetetlen élmény volt. Remélem, hogy a hazai versenyen újabb magyar séfnek lesz lehetősége bemutatkozni az európai mezőnyben."

Ráadásul fiatal magyar séfek százai nézhetik majd a legjobbakat, és ismét megismerhet hazai alapanyagokat az európai nagyközönség

– nyilatkozta Széll Tamás, minden idők eddigi legsikeresebb magyar Bocuse d’Or versenyzője.

Nem elhanyagolható szempont, hogy a világ legrangosabb főzőversenyének európai válogatója az egyik lehető legnagyobb turisztikai reklámot is jelenti Magyarország számára. Ez a megtiszteltetés egyben óriási lehetőség is, hogy hazánk még inkább megmutassa magát a nemzetközi színtéren, és nyomatékosítsa az elmúlt években kivívott helyét a világ gasztrotérképén is.

Legyünk büszkék és higgyünk ebben az óriási lehetőségben! Szurkoljunk együtt a hazai csapatnak, a magyar résztvevőknek, így is segítve a bajba került budapesti turizmust.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...