A Bocuse d’Or zsűrije értékelte a Nespresso receptverseny alkotásait

A receptverseny véget ért, nézd meg, kik kapják a 2 főre szóló VIP-belépőt a Bocuse d’Or 2016. magyarországi döntőjére, és ki lett egy Nespresso Pixie Clips kávégép nyertese.

A budapesti Bocuse d’Or versenyhez kapcsolódóan a Nespresso a NoSaltyval közösen receptversenyt indított, ahol mindenkinek megadatott a lehetőség, hogy a magyar Bocuse d’Or zsűrije elé álljon. A novemberben indított verseny során kávé felhasználásával készült recepteket kellett a versenyzőknek beküldeniük december 6-ig.

Az olvasók szavazatai alapján a 10 legnépszerűbb recept közül a Bocuse d’Or zsűrije választotta ki a legjobb alkotást. A december 13-i Bocuse d’Or selejtezőn hirdették ki azt, hogy ki nyerte a 2 főre szóló VIP-belépőt a Bocuse d’Or magyarországi döntőjére 2016. február 18-ára, továbbá hogy ki lehet egy Nespresso Pixie Clips kávégép nyertese.

A Nespresso receptverseny legszebb alkotása egy kávés moussetorta lett, melyet Sipos Alexandra, a Sütik birodalma bloggere készített. Alexandra receptje volt a legjobb a szavazók és a Bocuse d’Or zsűrije szerint is. Második Molnár Csenge, harmadik Bodnár Noémi, negyedik pedig Medina Paloma alkotása lett.

Segal Viktor, a zsűri egyik tagja, aki korábban már több receptet is készített Nespresso Grand Cru kávéőrlemények felhasználásával, azzal indokolta a döntést, hogy Alexandra kávés moussetortája mind textúrájában, mind látványában kiemelkedett a többi beküldött recept közül, majd hozzátette, hogy nagyon örül, hogy ilyen sok recept érkezett a versenyre. „Nagyra értékelem a versenyzők lelkesedését, hiszen a receptek megírása kifejezetten problémás dolog. A beküldött receptleírásokon látszik, hogy sok munka van mögöttük. Azt tanácsolom a konyhai alkotásokban kedvüket lelő gasztrorajongóknak, hogy még izgalmasabbá tehetik receptjeiket, ha a kávéra mint fűszerre gondolnak, és bátran használják akár húsok mellé, akár zöldségekkel, vagy levesekbe is” – mondta el Segal Viktor séf.

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...