Minden bizonnyal változtattak a Boci csoki receptúráján, aminek egy TikTokker járt utána. Az ismert csokiban nemcsak a kakaó szárazanyag-tartalma csökkent, hanem a Bourban vaníliaaroma is kikerülhetett a receptből. De mi változott még a nemrég magyar kézbe visszakerülő csokiban?
Sokak kedvence a Boci csoki, így a legnagyobb Bocicsoki-fogyasztók akár már maguk is tapasztalhatták a minőségbeli változást a csokin. A termékkritikus járt utána, miben változott meg az édesség, ehhez pedig a METRO-tól származó élelmiszer-biztonsági adatlapot használta, miszerint idén májusban még:
- 30 százalékos volt a kakaó szárazanyag-tartalma,
- és Bourbon vanília aromát is tartalmazott a termék,
- valamint összetevői között nem szerepeltek olyan növényi zsiradékok mint a pálmazsír vagy sheavaj.
Ellenben a szeptember 18-i élelmiszer biztonsági adatlap szerint a Boci csokiban
- már csak 27 százalék a kakaó szárazanyag-tartalom,
- az összetevők között megjelent a pálmazsír és a sheavaj,
- emellett a Bourbon vaníliaaroma már a múlté, helyette természetes aroma áll az összetevők sorában.
A TikTokker a Boci általt hirdetett „krémesen lágy" állagot is kritizálta, illetve felteszi a kérdést, hogy a megváltozott receptrúrájú csoki, vajon hogy viszonul ahhoz, amit anno a magyar emberek megszerettek. Arról se feledkezzünk meg, hogy a Boci csoki (táblás) mérete is csökkent.
@termekkritikus 2. évad, 117. rész: 2. évad, 117. rész: BOCI TRAGÉDIA (Ki dönthetett a Boci tejcsoki minőségromlásáról?!) Ebben az epizódban alaposan kivesézem a Boci tejcsokoládé körüli változásokat, amelyek sokak számára rejtve maradtak. A "magyar kézbe került" csokoládé kapcsán felmerül a kérdés: vajon tényleg megőrizte a márka azt a minőséget, amit annyian szerettünk, vagy csak a csomagolás változott? Bemutatom a régi és az új recept közötti különbségeket, például a kakaószárazanyag-tartalom csökkentését, a pálmazsír és a növényi olajok hozzáadását, valamint azt, hogy a Bourbon vanília aromát egyszerű "természetes aroma" váltotta fel. Megosztom őszinte véleményemet az ízről, a minőségről és a fogyasztókat érintő kommunikáció hitelességéről. Vajon ez a csokoládé tényleg megérdemli, hogy továbbra is ikonikus magyar édességként gondoljunk rá, vagy ez már csak a múlt? Mindenki döntse el maga… #termékkritikus #atermékkritikus #vásároljokosan #bocicsokoládé #nestlé #cerbona #csokiteszt #minőségromlás #pálmazsír #összetevők #kakaótartalom #bourbonvanília #magyarcsoki #élelmiszerkritika
♬ eredeti hang - A termékkritikus
Még több friss hír: