Blicceld el a takarítást, így – trükkök, amikkel sokáig tiszta marad

Nem igazán vagy takarítás- és tisztaságmániás? Mi már tudjuk, milyen trükkel tudod megtartani a rendet hosszú ideig! 

Rend a lelke mindennek – tartja a mondás! Ezzel nem is vitatkozunk, az viszont már kevésbé van mindannyiunk ínyére, hogy két-három naponta törölgessünk, felmossunk vagy épp porszívózzunk.

Vannak apró trükkök, amiket, ha beépítünk a mindennapi rutinunkba, akkor lakásunk hosszú ideig tiszta és rendezett marad. Intsünk búcsút a heti nagytakarításnak!

Zuhanyzófülke

Örök probléma az üveg zuhanyzófülke takarítása? Állandóan vízfoltos? Mindig legyen kéznél egy ablaktörlő, amivel áthúzhatjuk, így búcsút inthetünk az állandó takarításának. De a mosógépbe is bedobhatod a ruhák mellé.

Rend a lelke mindennek

A konyhában figyeljünk arra, hogy sose legyen tele a mosogató. Pakoljunk be a mosogatógépbe, vagy ha lejárt este, rakjuk el az edényeket. Reggel nincs is felemelőbb arra ébredni, hogy rend van a konyhában.

Bejárati ajtó mellé cipőtartó dukál

Mindenképp helyezzünk egy cipőtartót a bejárati ajtóhoz, így az utcáról nem visszük be a port és a koszt a lakásba, megspórolva ezzel az állandó, mindennapi porszívózást.

Tisztítsuk a légszűrőket

Többek között nem feledkezzünk meg a konyhai páraelszívóról, ami nemcsak a zsírt, de a port is eltárolja.

Az étkező arra való, hogy ott együnk

Nem a nappaliban vagy a szobában vagy épp valamelyik kanapén elterülve. Mindig együnk az étkező asztalnál, így a morzsát és az evés utáni maradékot könnyedén letakaríthatjuk, nem hordjuk a lakás többi részébe is.

Figyeljünk a hűtőre!

Mielőtt bevásárolni mennénk, nézzük meg, mit rejt a hűtőnk. Ami szemétbe való dobjuk ki, tegyük rendbe a polcokat, így a hűtőben sincs esélye eluralkodni a káosznak.

Minden héten mossuk le a sütőnk rácsait!

Egyszerű mozdulattal tegyük be a mosogatógépbe, így nem kell a fél éves odaégett, zsíros ételmaradékokat órákig vakarni a rácsokról. Mindig szép tiszta, és rendezett lesz a sütőnk is.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...