Black is back! - jön az ősz legújabb divatőrülete, a FEKETE étel és ital

Még ki sem hevertük nyárról a színes mintás trendet, most máris megpihenhet a szem: fekete lesz minden!

Fekete fagyi, kávé, torták, gyümölcsök, zöldségek, aktív fekete szénnel (ez elvileg egy egészséges dolog) vagy akár szépia (tinthal) tintával festett tészták, rizsek jönnek a menetrend szerint érkezett őszbe, és trappolnak tovább velünk kézen fogva a hozzá tökéletesen passzoló, egyre inkább kikerülhetetlen Halloween-tematikába.

Itthon is láttunk már fekete hamburgert és hot dogot, talán fekete fagylaltot és fekete macaront is. Sötét témákra fogékony egyének igazán nagy örömüket lelhetik abban, amikor még órákkal később is folyik a fekete lé a szájuk két oldalán.

Vannak tehát próbálkozások, tény, hogy az ember felkapja a fejét a szokatlan színű étel- és italváltozatokra, azok pedig, akiknek a lelkét képes a sötét oldal jótékonyan megérinteni, már rohanhatnak is, ugyanis november első vasárnapján az őszi Black Food Festival hazánkban most először maga köré gyűjtheti a híveket.

A fesztiválon kóstolhatunk majd fekete ételeket és italokat, nemcsak kávét, teát, csokoládét, amit az idegenkedők is könnyedén befogadhatnak, de a Charcoal Latte (szénporos latte), a Black Ash Latte (fekete hamu latte) vagy fagylalt is egészen biztosan megjelenik majd. A rendezvény ráadásul az elképesztően népszerű vegán trendbe is illeszkedik majd, mivel az esemény helyszíne a nemrég nyílt Andrássy úti Flow Speciality Coffe & Bar, valójában kávézó és vegán étterem lesz majd.

Körülbelül ezer fő befogadására lesz lehetőség az rendezvény hat órányi időtartama alatt, a programot és a kiállítók névsorát az esemény facebook oldalán oldalán követhetjük nyomon.

2018. november 4. vasárnap (délután 15 órától 21 óráig)

Helyszín: Flow Speciality Coffe & Bar, Budapest, 1062 Andrássy út 66.

Jegyvásárlás elővételben: TIXA

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

6 újhullámos cukrászda, ami biztosan nem okoz majd csalódást

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...