Mutatjuk a legjobb módszert a birsalma tárolására: így hetekig friss marad

A birsalma egyre keresettebb őszi gyümölcs, hiszen rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmazó immunerősítő. Szeptember végétől már fellelhetjük a piacokon, érdemes belőle betárazni. Most pedig azt is eláruljuk, hogyan tárold, hogy hosszú ideig friss maradjon!

Nagyobb mennyiségű gyümölcs vásárlásnál mindig kérdés, hogy érdemes tárolni, hogy a legtovább elálljon. A legjobb az lenne, ha minél előbb felhasználásra kerülne, legyen az szilva, körte vagy éppen birsalma, hiszen így a legtöbb értékes tápanyagot még őrzi, illetve az íze is ekkor a legteljesebb. Ha nálad most a birsalma áll halmokban otthon, akkor segítünk, hogyan tudod a legtovább frissen tartani!

A birsalma feldolgozása igényes, de megéri!

Már a vásárlás során érdemes figyelmesnek lenni, és kerülni a barna foltokkal tarkított egyedeket. A molyhos, halvány sárga színű, kemény birs a legjobb választás, ha mégis enyhén foltos kerül a kosárba, használjuk fel minél hamarabb.

Aromás posírozott birsalma

Ne riasszon el senkit az elegáns név: a most következő különleges birsdesszert abszolút nem igényel komoly konyhai tudást... türelmet azonban annál inkább. Hiszen a posírozás lényege, ...

Fűszeres birsalmachutney

A chutney-t nevezhetnénk fűszeres, édes-savanyú (néha csípős, néha zöldséges) lekvárnak is, persze ez csak egy erőltetett definíció. És amúgy is, ennél sokkal fontosabb arról ...

Birsalmasajt egyszerűen

A birs egy kifejezetten kemény húsú, fanyarkás, illatos gyümölcs, amiből nem csak pálinkát érdemes főzni. Aki odáig van a lekvárokért, annak érdemes kipróbálnia a birsalmasajt ...

Így tárold a birsalmát, hogy hetekig friss maradjon!

A birsalma molyhos külseje nem véletlenül fedi a gyümölcsöt. A hosszan való frissen tartás érdekében ezt a réteget óvni kell, ráadásul úgy, hogy a birsalmák egymáshoz se érjenek.

Száraz, hűvös helyet kell keresni a birsalma számára, és ha rajta van még a szára, akkor fejjel lefelé tároljuk!

Ezzel a módszerrel akár hetekig is friss marad a birsalma. Ugyan a feldolgozása kissé körülményes és időigényes, mindenképp megéri a szenvedést.

Forrásunk volt.


További konyhai okosságok itt:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...