Nagyobb mennyiségű gyümölcs vásárlásnál mindig kérdés, hogy érdemes tárolni, hogy a legtovább elálljon. A legjobb az lenne, ha minél előbb felhasználásra kerülne, legyen az szilva, körte vagy éppen birsalma, hiszen így a legtöbb értékes tápanyagot még őrzi, illetve az íze is ekkor a legteljesebb. Ha nálad most a birsalma áll halmokban otthon, akkor segítünk, hogyan tudod a legtovább frissen tartani!
Már a vásárlás során érdemes figyelmesnek lenni, és kerülni a barna foltokkal tarkított egyedeket. A molyhos, halvány sárga színű, kemény birs a legjobb választás, ha mégis enyhén foltos kerül a kosárba, használjuk fel minél hamarabb.
Így tárold a birsalmát, hogy hetekig friss maradjon!
A birsalma molyhos külseje nem véletlenül fedi a gyümölcsöt. A hosszan való frissen tartás érdekében ezt a réteget óvni kell, ráadásul úgy, hogy a birsalmák egymáshoz se érjenek.
Száraz, hűvös helyet kell keresni a birsalma számára, és ha rajta van még a szára, akkor fejjel lefelé tároljuk!
Ezzel a módszerrel akár hetekig is friss marad a birsalma. Ugyan a feldolgozása kissé körülményes és időigényes, mindenképp megéri a szenvedést.
További konyhai okosságok itt: