Mutatjuk a legjobb módszert a birsalma tárolására: így hetekig friss marad

A birsalma egyre keresettebb őszi gyümölcs, hiszen rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmazó immunerősítő. Szeptember végétől már fellelhetjük a piacokon, érdemes belőle betárazni. Most pedig azt is eláruljuk, hogyan tárold, hogy hosszú ideig friss maradjon!

Nagyobb mennyiségű gyümölcs vásárlásnál mindig kérdés, hogy érdemes tárolni, hogy a legtovább elálljon. A legjobb az lenne, ha minél előbb felhasználásra kerülne, legyen az szilva, körte vagy éppen birsalma, hiszen így a legtöbb értékes tápanyagot még őrzi, illetve az íze is ekkor a legteljesebb. Ha nálad most a birsalma áll halmokban otthon, akkor segítünk, hogyan tudod a legtovább frissen tartani!

A birsalma feldolgozása igényes, de megéri!

Már a vásárlás során érdemes figyelmesnek lenni, és kerülni a barna foltokkal tarkított egyedeket. A molyhos, halvány sárga színű, kemény birs a legjobb választás, ha mégis enyhén foltos kerül a kosárba, használjuk fel minél hamarabb.

Így tárold a birsalmát, hogy hetekig friss maradjon!

A birsalma molyhos külseje nem véletlenül fedi a gyümölcsöt. A hosszan való frissen tartás érdekében ezt a réteget óvni kell, ráadásul úgy, hogy a birsalmák egymáshoz se érjenek.

Száraz, hűvös helyet kell keresni a birsalma számára, és ha rajta van még a szára, akkor fejjel lefelé tároljuk!

Ezzel a módszerrel akár hetekig is friss marad a birsalma. Ugyan a feldolgozása kissé körülményes és időigényes, mindenképp megéri a szenvedést.

Forrásunk volt.


További konyhai okosságok itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.