Fenntartható fogások címmel új Instagram-játékot indít a Nosalty

Szívesen jársz a természetbe csipkebogyót, pitypanglevelet vagy más izgalmas, vadon termő finomságot szedni? Te vagy a kistermelői piacok sztárvásárlója? Akkor ez a játék neked szól!

Napjaink egyik fontos, ha nem a legfontosabb gasztronómiai témaköre a fenntarthatóság. Minden jóérzésű, gondolkodó ember arra törekszik, hogy a legkevésbé okozzon kárt az őt körülvevő természetben, az élő környezetben. Ebbe természetesen beletartozik a szelektív hulladékgyűjtéstől kezdve a megvásárolt termékek legszéleskörűbb és leggazdaságosabb felhasználásán át a helyi termékek, termények beszerzése is. Most egy olyan kezdeményezést, projektet mutatunk be nektek, amelynek elkötelezett célja azon stratégiák kidolgozása, melyek alapján az alulhasznosított, genetikailag változatos növényekből, a biodiverzitás jobb megvalósítására, lehetőségeket keresnek a termények sokféleségének az értékláncokba való beépítésére.

Egy gyors diós finomság a BioValue ajánlásával - receptért katt a képre!

A BioValue-ról

A BioValue nemzetközi kutatási projekt célja, hogy Európa nem minden részén ismert, illetve hasznosított, a jelenleginél változatosabb táplálkozáshoz hozzájárulni képes növényeket és az azokból készült, piacképes termékeket a fogyasztókkal megismertesse.

A BioValue a kutatásai során mára elfeledett vagy csak regionálisan ismert, termelt, ill. felhasznált és a nagyobb biodiverzitást szolgáló növények emberi táplálékként történő hasznosítási lehetőségeit vizsgálja. 12 országban (a konzorciumban 17 partnerszervezet bevonásával) 7 kísérleti projektet tervez az alulhasznosított növények, mint például: hajdina, szegletes lednek, bizonyos paradicsomfélék, uborka és padlizsánfajták, valamint a szelíd csorbóka termesztésére. A projekt mottója: "More diverse diet" azaz „Minél változatosabb étrendet!”, tehát támogatja és elősegíti a minél változatosabb, tartalmasabb, ízletes, érdekes ízvilágú, alternatív hozzávalókkal készült ételek fogyasztását.

Reményeik szerint ezek a növények és a belőlük készült élelmiszerek Magyarországon, illetve Európa más országaiban az éttermi kínálatot fogják bővíteni, valamint a speciális étrendet követők számára nyújtanak alternatív alapanyagot. Ha oda kell figyelned vagy szeretnél több figyelmet szánni az étkezésedre, melyik ételt találod a leginkább elfogadható újdonságnak? Ha szeretnél hozzájárulni, hogy Magyarországon is jobban elterjedjenek az egészséges és változatos étrendet nyújtó alapanyagok és az azokból készült termékek, kérlek, oszd meg velünk, hogy az öt ajánlott étel közül melyik ízlik neked:

Fenntartható fogások – Játssz és nyerj!

Instagram játékunkban úgy nyerhetsz, ha 2023. november 30. és december 30. között egy általad elkészített fenntartható fogás képét feltöltöd saját IG-oldaladra, a recept nevével, és #nosalty plusz #biovalue hashtagekkel. Fontos, hogy mindkét hashtag ott legyen! Posztszövegben, ha tudod, írd meg a recept neve mellett a legfőbb összetevőket, pl.: hajdina, árpa, csicsóka stb., és egy mondatot arról, neked miért fontos a hazai termények használata, mit és hol szereztél be a recepthez vagy csak mennyire szereted és milyen gyakran készítesz fenntartható fogásokat. Minél több információt nyújtasz az általad készített fogásról és a helyi terményekhez fűzött viszonyodról, annál könnyebben megismerhetjük azt, sőt ezzel növelheted az esélyed a nyerésre!

Pitypang és paradicsom saláta a BioValue ajánlásával - receptért kattints a képre!

Inspirálódj a játékhoz! A BioValue szakácsprofilját itt találod!

Nyertesek kiválasztása

Fenntartható fogások játékunk nyerteseit a Nosalty szerkesztőségi zsűrije választja ki az alapján, hogy mennyire honos terményekből, termékekből készült, milyen izgalmas a recept, és mennyire elkötelezett a készítője. Ezért érdemes minél több információt megosztani róla az IG-posztodban!

Játék időtartama: 2023. december 4. - 2023. december 30. 24:00

Játék eredményhirdetése: 2024. január 4. 14:00

Nyerteseink kapják:

Fődíj: Marcato tésztakészítő gép

2. díj: Tefal vákuumozó gép

3. díj: Tefal serpenyő

Különdíj: Bosch zöldségaprító gép

A JÁTÉKSZABÁLYZAT-ot itt találjátok.

Nyerteseinket IG-oldalukon keresztül értesítjük.

További jó sütés-főzést kívánunk nektek!
Ha kérdésetek van, keressetek minket bátran az info@nosalty.hu-n!

A BioValue-ról még többet itt találsz!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...