Bezár a Balaton egyik legszebb kilátásával büszkélkedő étterme

Ismét búcsúznunk kell egy csodás vendéglátóegységtől, ezúttal a Balaton egyik legszebb panorámájával büszkélkedő Szent Donát Borkúriától.

Az év elején többek között mi is beszámoltunk arról, hogy a balatonszőlősi Papok Borozója végleg bezárja kapuit vendégei előtt. Úgy tűnik, az év elején nemcsak tőlük kell búcsúznunk, ugyanis a Balaton környékén lévő Szent Donát Borkúria (korábban Márga) is bezárja kapuit. A vendéglátóhely egész éves nyitvatartással üzemelt, most – bisztróként – búcsúzik a vendégeitől.

A hely lezárta korábbi éttermes korszakát, és a jövőben olyan butikbirtokként fog működni, ahol átfogóbb borászati élmény várja a vendégeket. Kovács Tamás tulajdonos blogbejegyzéséből kiderültek az okok is.

Mindeközben a bisztrónk teraszán, a vendéglátás forgatagában sajnos gyakran elvesztek ezek a számunkra fontos üzenetek. A boraink iránt érdeklődők nem kaphatták meg a megfelelő visszacsatolásokat. Ezért úgy döntöttünk, hogy a bisztrónk korábbi vendégterét kóstolótérré alakítjuk, és boros programokkal töltjük meg. A korábbi éttermes korszakunkat pedig a tavalyi nyár végével lezártuk.

Februártól előzetes bejelentkezéssel ismét látogatható a Szent Donát Borkúria, immár megújult formában.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Facebook


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...