Rágcsálók és rovarok fogadták az ellenőröket, bezáratták az éttermet

Horrorisztikus látvány fogadta a Nébih ellenőreit a debreceni Pálma étteremben.

Azonnali hatállyal felfüggesztették egy debreceni étterem tevékenységét, miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményeket találtak ellenőrzéskor – számolt be a hírről a 24.hu oldala.

Minden eszköz koszos volt az étteremben / Fotó: Nébih

A bezáratott Pálma étterem egésze rendezetlen, takarítatlan volt

A Pálma névre hallgató éttermet a Nagyerdő Projekt Kft. üzemeltette, ahol az élelmiszerek tárolására használt több helyiségben is rágcsálók és rovarok jelenlétére utaló jeleket véltek felfedezni. Ezenfelül nem mindegyik kézmosó volt használható, illetve kézfertőtlenítő és fertőtlenítő hatású mosogatószerek sem voltak elérhetők az étteremben. Az ellenőrzés során megvizsgálták az épület és a hűtőberendezések műszaki és higiéniai állapotát is, ám mint kiderült, ezek sem feleltek meg az élelmiszerbiztonsági előírásoknak.

De a különféle gépek, eszközök (daráló, bárd és élező) és berendezések is mind koszosak voltak.

Rovarokat találtak az élelmiszerekben / Fotó: Nébih

Az ellenőrök továbbá súlyos hiányosságokat találtak az étterem dokumentációiban is. Az étteremnek többek között nem volt HACCP kézikönyve, nyomonkövetési rendszere és anyaghányad-nyilvántartása sem. A Nébih munkatársai ezenfelül mintegy 66 kilogramm nem nyomon követhető, illetve lejárt élelmiszert is kivontak a forgalomból.

Az ellenőrzés idején dolgozó szakácsnak pedig nem volt érvényes egészségügyi könyve

– írja a 24.hu cikke.

Íme a Nébih videója, amelyet az ellenőrzés során készítettek:

Címlapfotó: Nébih

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...