Azonnali hatállyal felfüggesztették egy debreceni étterem tevékenységét, miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményeket találtak ellenőrzéskor – számolt be a hírről a 24.hu oldala.
A bezáratott Pálma étterem egésze rendezetlen, takarítatlan volt
A Pálma névre hallgató éttermet a Nagyerdő Projekt Kft. üzemeltette, ahol az élelmiszerek tárolására használt több helyiségben is rágcsálók és rovarok jelenlétére utaló jeleket véltek felfedezni. Ezenfelül nem mindegyik kézmosó volt használható, illetve kézfertőtlenítő és fertőtlenítő hatású mosogatószerek sem voltak elérhetők az étteremben. Az ellenőrzés során megvizsgálták az épület és a hűtőberendezések műszaki és higiéniai állapotát is, ám mint kiderült, ezek sem feleltek meg az élelmiszerbiztonsági előírásoknak.
De a különféle gépek, eszközök (daráló, bárd és élező) és berendezések is mind koszosak voltak.
Az ellenőrök továbbá súlyos hiányosságokat találtak az étterem dokumentációiban is. Az étteremnek többek között nem volt HACCP kézikönyve, nyomonkövetési rendszere és anyaghányad-nyilvántartása sem. A Nébih munkatársai ezenfelül mintegy 66 kilogramm nem nyomon követhető, illetve lejárt élelmiszert is kivontak a forgalomból.
Az ellenőrzés idején dolgozó szakácsnak pedig nem volt érvényes egészségügyi könyve
– írja a 24.hu cikke.
Íme a Nébih videója, amelyet az ellenőrzés során készítettek:
Címlapfotó: Nébih
Még több friss hír: