Megnéztük és lefotóztuk a szlovák Lidl árait, meglepő a különbség

Egyre többször olvashatjuk, hogy az amúgy is durván elszálló élelmiszerárak hazánkban sokkal jobban érezhetőek, mint máshol. Most megnéztük, hogy ez tényleg így van-e, a szlovákiai Érsekújváron járó kollegánk fotói alapján.

Napjaink egyik égető témája a bevásárlás, illetve annak költségei: az infláció és az elszálló élelmiszerárak mellett egyre stresszesebb és lehangolóbb akár csak pár dologért is beugrani a boltba. Sokan sokféle módon próbálnak spórolni: a határ mentén élők például átnéznek a szomszédos országok üzleteibe, hátha ott olcsóbban megúszható a bevásárlás. Egyik kollégánk Szlovákiában járva betért az érsekújvári Lidl-be, és fotókon keresztül jelentett az ottani helyzetről. Vajon olcsóbb az élet a határon túl?

A cikk születésekor nagyjából 410 forint körül mozgott 1 euró, így ezt vettük alapul a váltáshoz.

Katt a galériára!

Néhány termék ára láthatóan alacsonyabb az itthoniakhoz képest, persze a határ túloldalán is ugyanúgy érezhető az infláció hatása.

Fotók: Masszi-Rigó Csilla
Címlapkép: Stephane Cardinale - Corbis/Getty Images


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...