Akár betegséget is jelezhet, ha reggel nem vagy éhes

Egy szakértő szerint egyáltalán nem jó, ha nem érzed magad reggel éhesnek. Azonban nem kell rögtön pánikba esned.

A reggeli ébredés után nem mindenki érzi magát éhesnek, ami egy táplálkozási szakértő, Marisa Hope szerint egyáltalán nem jó jel és, szervezeted üzenni akar ezzel valamit.

Akár betegséget is jelezhet, ha reggel nem vagy éhes

Az influenszerként is tevékenykedő Marisa azt állítja, a reggeli éhségérzet hiánya gyakran a megemelkedett kortizolszintnek, a vércukorszint ingadozásának és a lomha májnak a jele.

Elmondása szerint a májad csak addig tudja a glükózt elraktározni, amíg nem kell más forrásokat megcsapolnia üzemanyagként. Ha nem eszel reggelente, akkor lelassul az anyagcseréd, és hormonális egyensúlyhiány is felléphet.

A szakértő éppen ezért az tanácsolja, hogyha ezt tapasztalod, hagyj fel az éhségdiétával, és iktasd be a reggelit a mindennapi rutinodba!

Kristi Ruth dietetikus más véleményen van: szerinte nem feltétlenül jelent bajt, ha reggel nem érzed magad éhesnek, hiszen akár az esti vacsora is lehet az oka. Tehát ha késő este hatalmas adagot ettél, az csökkentheti az éhségérzetedet másnap reggel.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...