Besokalltak II. Erzsébet szakácsai - sorra mondanak fel a brit királyi család konyháján

A királyi palotában dolgozni nem egy leányálom. Legalább 14 dolgozó hagyta ott II. Erzsébet konyháját.

Sorba mondanak fel a dolgozók a brit királyi család konyháján a kemény munkaviszonyok miatt. A séfek és felszolgálók nem voltak megelégedve a fizetésükkel, és a feszített munkatempóval sem. Nem tetszett nekik, hogy ingázniuk kellett az egyes királyi rezidenciák között, és a túlórákért sem fizették meg őket. A dolgozók II. Erzsébet legtöbbször használt rezidenciája, a windsori kastély és a Buckingham palota között ingáztak. De a királynőt kiszolgálni nem volt elég, a konyhai személyzetnek gyakran kellett utaznia a királyi család többi tagjának rezidenciájára is, ha éppen valamilyen rendezvény volt.

Egy, a királyi család konyháját jól ismerő forrás a The Sunnak azt mondta, a hangulat nagyon rossz és kezd eluralkodni a káosz. A személyzet halálra dolgozza magát, többen alig látják a családjukat. A hírek szerint hét képzett séf is távozott a csapatból.

Korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk a királyi család étkezési szokásairól. A különleges étrend, a speciális kérések és tiltólistás ételek után nem is csoda, hogy egy idő után besokallnak a brit királyi konyha dolgozói.

Ezeket olvastad már?

via Daily Mail

Címlapkép: The Royal Family

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...