Így készült nálunk tripladiós és lekváros, igazi Berliner szelet

Egy budai cukrászda ihlette a hétvégi sütinket. Nagyon egyszerű az elkészítése, a legtöbb alapanyag a te konyhádban is megtalálható, próbáld ki rögvest, a kedvenced lesz!

A budai Rigó Jancsi cukrászdában a Rákóczi-túrós és a habos túrós mellett az egyik legrégebbi készítmény, ami azóta is elkápráztatja a vevőket. A törzsvendégek kedvence, hiszen nemcsak az íze bomba jó, de az ára is a régi. Hogy tudják ennyiből kihozni, nem tudjuk. A Berliner receptje nem közkincs, de mi kóstolás után kitaláltuk, hogyan készül, nézzétek!

Tripladiós-lekváros Berliner, recept itt!

Alaptészta

Egy vékonyka linzerlapon csücsül a masszív középső rész és az azt felülről betakaró aranyló grillázs. Sima linzerrel is működik a Berliner szelet, de dióssal lesz a legjobb, így a 3:2:1-es liszt-vaj-cukor arány első összetevőjét érdemes egy kis finomra darált dióval felütni. Tegyük hűtőbe letakarva, ameddig a többi cucc is elkészül, de legalább egy fél órára, hogy könnyű legyen nyújtani. Ez az adag két sütialaphoz elegendő, de kevesebbet gyúrni belőle felesleges. Másnap szuper diós kekszek sülhettek a maradékból.

Töltelék

Zsemlemorzsával is készítik, de a darált háztartási keksz sokkal autentikusabb. Nálunk ment bele tojás, izgultunk, hogy egybetartsa valami, de felesleges volt pánikolni. Sőt, ha csak vízzel húzzuk fel a tölteléket, úgy is megállja a helyét a linzeres alapon. Kakaóból mehet jó sok, a főzött diós krémmel szupermenő lesz a Berlinerünk. Akár sütés nélkül, mint egy kókuszgolyót is összegyúrhatjuk.

Berliner díszítés előtt, receptért katt a képre!

Nem rácsos-diós

Sokan rácsos tetőt készítenek hozzá, de a Rigó Jancsi cukiban nincs rajta ilyen, ezért mi sem készítettünk hozzá, így sokkal szaftosabb marad. A plusz kalóriás porcukorszórás ugyan elmarad ebben az esetben, cserébe diós grillázsszórással vigasztalódhatunk. Emiatt hívjuk tripladiós sütinek a szuperszónikus Berliner szeletet.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...