Elhunyt Béres Gyula, a Nagyi kovászos kenyere csoport lelke

Akik szeretnek kovásszal sütni, és megosztani péktudásukat az internet kíváncsi szemeivel, könnyen találkozhattak Béres Gyulával, a Nagyi kovászos kenyere Facebook-csoport alapítójával, aki a mai napon elhunyt.

A Nagyi kovászos kenyere csoport egy zártkörű társaság a Facebook-on, akik jelenleg több mint 35 000 főt számlálnak. Tagjai között megtalálhatóak a világ legkülönbözőbb pontjain élő magyarok, akik imádnak kovásszal sütni, és néhanapján akár személyesen is találkoznak. 

A csoportot 2014. június 20-án alapította a nyíregyházi Béres Gyula. Szomorú, 2022. október 13-i halálhíréről a Péklány is megemlékezett:

Béres Gyula a nagymamája kenyérsütéseire visszaemlékezve határozott úgy, a továbbiakban már maga is adalékanyagoktól mentes kovászos kenyeret szeretne fogyasztani.

„Ma reneszánszát éli a kovászos kenyér! Nem csoda, hiszen minden fermentált étel az emberi emésztés szempontjából nagyon egészséges. De a cukorbetegség megszüntetésére is lehetőséget nyújt. A kovász mikrovilága egyszerűen lenyűgöző. Ezért is szerettem volna megmutatni az embereknek a benne rejlő lehetőségeket.... a csoport irányítása felelősséggel jár, ráadásul roppant időigényes is” – nyilatkozta a csoport egyik közös eseményén.

Nyugodjon békében!

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...