Bérelnél egy nagyit, aki megfőzi a vacsid? Mostantól megteheted!

Hogy ez idáig nem jutott eszünkbe...mindenkinek szüksége van egy szupernagyira, aki remekül főz, és el is pakol maga után. Mostantól nagy örömmel rendelkezésedre áll!

A felnőtté válás nagyon nehéz dolog. Jönnek a csekkek, és be is kéne vásárolni néha, annyi minden szakad az ember nyakába, amit korábban az ősök csináltak. Néha tényleg szuper lenne, hogy beugorjon a nagyi a lakásba és készítsen valami isteni finomat. Olyan igazán nagymamásat! Mostantól ez a vágyad is megoldhatóvá válik. Egy francia startupcég megvalósította az álmaid szolgáltatását.

A Lou Papé létrehozta a világ első nagyikölcsönzőjét. Ki tudsz tőlük bérelni egy kedves idős hölgyet, aki eljön hozzád, elkészíti az igazi régimódi, ízletes, nagyis vacsit neked. Amikor pedig elhagyja a konyhát, nyomában csoda csillogás és tisztaság marad. Egyik 58 év alatti szuperséf sem ér rá arra, hogy helyetted beugorjon a tűzhely mögé, hiszen annyi munkája van, tehát valami igazán érett dologra, gyermekkori ízélményekre és egy idős hölgyre számíthatsz.

Ha már úgyis ott van veled a szupernagyi, kérésre főzőtanfolyamot is tart neked. A tulajdonos, Alizé Delbès The Memo-nak adott interjújában elmondta, hogy: “Ez is egy módja annak, hogy az idősebb emberek elfoglaltságot találjanak maguknak a nyugdíjazásuk után, a társadalom hasznos, tevékeny tagjának érezhessék magukat és továbbra is szenvedélyüknek élhessenek.

A projekt érdekessége, hogy Alizé nagymamája adta az ötletet a cég létrehozására. Ahogy mondta: “Amikor Párizsba költöztem, egy csomó olyan embert láttam ott, mint a nagymamám, aki új életet kezdene a nyugdíjazása után, és szívesen főzne a fiataloknak.”

Ez a szuper vállalkozás sajnálatos módon csak Franciaországban elérhető, tehát mindenki, aki nem a sajtok és borok földjén lakik, most szívesen odaköltözne, velünk egyetemben. Mi is örömtől repesve kipróbálnánk a “főzz nagyi valami finomat” szolgáltatást. Az is lehet, hogy olyan kelendő lesz a nagyik főztje, hogy elterjed hírük szerte a világban, és hozzánk is beüt a nagyis vállalkozókedv! Ha élne még a nagyim, én is szívesen beajánlanám a cégnek, ő készítette a legjobb nyúlpaprikást és a legfinomabb meggyes piskótát...Közben csak fecsegett és fecsegett, de mindig tátott szájjal hallgattuk az előadását!

Ezeket olvastad már?

forrás: foodenvy

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...