Bélszín paprikaszósszal és formázott krumplipürével
Hanga előnye révén megmondhatta, ki melyik marhahúsrésszel dolgozzon a második feladatban. Ő a bélszínt választotta, mi pedig nagyon megkóstolnánk, amit készített belőle!
Bélszín sült retekkel, paprikaszósszal és zöldfűszeres krumplipürével
Hozzávalók
- 1 csokor retek, 1 db lime, 20 dkg bélszín, só, bors, bacon, 5 szem burgonya, 1 csokor petrezselyem, 3 nagy kápiapaprika, 2 dl tejszín, 2x2 ek vaj, 1 csokor koriander, 1 db chili
Elkészítés
- A burgonyát hámozva, szeletelve feltesszük főni.
- Ameddig készül, addig a paprikát chilivel olajban pároljuk, fűszerezzük. Tejszínt és vajat, zöldfűszereket adunk hozzá, majd felforraljuk.
- A krumplit leszűrjük és összetörjük.
- A sült paprikát tejszínnel és olvasztott vajjal leturmixoljuk, sót, borsot és limelevet adunk hozzá, valamint szerecsendiót.
- Wok-ban lepirítjuk a retket olajon, utána lime levét locsoljuk rá.
- A bélszínt sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben baconnelkérgesítjük, majd sütőben közepesen készítjük.
Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!