Bélszín paprikaszósszal és formázott krumplipürével

Hanga előnye révén megmondhatta, ki melyik marhahúsrésszel dolgozzon a második feladatban. Ő a bélszínt választotta, mi pedig nagyon megkóstolnánk, amit készített belőle!

Bélszín sült retekkel, paprikaszósszal és zöldfűszeres krumplipürével

Hozzávalók

  • 1 csokor retek, 1 db lime, 20 dkg bélszín, só, bors, bacon, 5 szem burgonya, 1 csokor petrezselyem, 3 nagy kápiapaprika, 2 dl tejszín, 2x2 ek vaj, 1 csokor koriander, 1 db chili

Elkészítés

  1. A burgonyát hámozva, szeletelve feltesszük főni.
  2. Ameddig készül, addig a paprikát chilivel olajban pároljuk, fűszerezzük. Tejszínt és vajat, zöldfűszereket adunk hozzá, majd felforraljuk.
  3. A krumplit leszűrjük és összetörjük.
  4. A sült paprikát tejszínnel és olvasztott vajjal leturmixoljuk, sót, borsot és limelevet adunk hozzá, valamint szerecsendiót.
  5. Wok-ban lepirítjuk a retket olajon, utána lime levét locsoljuk rá.
  6. A bélszínt sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben baconnelkérgesítjük, majd sütőben közepesen készítjük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...