5 meglepő szokás, ami felborítja a bélflóra egyensúlyát

Számos kellemetlen tünettel jár, ha a bélflóránk természetes egyensúlya felborul. Nem is gondolnánk, hogy mennyi mindenre lehetnek érzékenyek a beleinkben élő mikroorganizmusok.

A jó emésztést adottnak vesszük egészen addig, amíg valami fel nem borítja a bélflóránk egyensúlyát. Ilyenkor jönnek a kellemetlen hasi panaszok, amelyek igazán meg tudják nehezíteni a mindennapokat. Van néhány dolog, amire érdemes odafigyelnünk, hogyha egészséges bélflórára és megfelelő emésztésre vágyunk. 

A bélflórát tulajdonképpen a beleinkben élő jótékony baktériumok és egyéb mikroorganizmusok alkotják. Ezek a mikroszkopikus élőlények serkentik az anyagcsere-folyamatokat, közreműködnek a különböző tápanyagok lebontásában, és vitaminokat is termelnek a szervezetünk számára.

Most összeszedtük azokat a hétköznapi szokásokat, amelyek felboríthatják a bélflóránk egyensúlyát és az emésztésünket, katt a képre!

Forrásunk volt. 


Még több hasonló tematika:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...