Belestünk a világ legtitkosabb éttermébe, az Enigmába

Ferran Adrià, az egykori legendás el Bulli tulajdonosa most testvérének, a szintén híres séfnek, Albertnek segített abban, hogy Barcelona belvárosában éttermet nyisson. 

  • 2011-ben Ferran Adrià végleg bezárta legendás éttermét, az El Bullit, ami a spanyol Costa Brava egyik eldugott szegletében működött, és a molekuláris gasztronómia egyik legjelentősebb "laboratóriumának" számított.
  • 2017 januárjában Ferran testvére, Albert, Barcelona belvárosában megnyitotta Enigma nevű éttermét. Az enigma szó magyarul nem véletlenül jelenti azt: rejtély.

Bejutni ugyanis majdnem lehetetlen, ráadásul egy este csak 28 vendég élvezheti a negyven fogásos vacsorát.

Attól függően, ki milyen gyorsan tud falatozni, egy vacsora itt legalább három óráig tart, de vannak, akik hat órát is az étteremben töltenek. A pincérek mindig csak az adott fogás befejezését követően mondják el a vendégeknek, mi volt a tányérjukon, így nem befolyásolja őket semmilyen előzetes tudás - írja a Tasting Table.

Az Enigma enteriőrje egy tagolt, szokatlanul intim tér. Ezzel együtt a jégre emlékeztető falburkolatok, a hideg, fémes részletek nélkülöznek minden otthonosságot.

Ebben a szokatlan térben 70 ezer forintért falatozhatunk, ráadásul már az asztalfoglaláskor elkérnek tőlünk 30 ezer forintnyi előleget, nehogy az utolsó pillanatban mondjuk le a foglalásunkat. Az előleg befizetése után e-mailben kapunk egy kódot, és az étterem ajtaján csak ennek a segítségével lehet bejutni.

Mikor már odabenn vagyunk, a személyzet udvariasan figyelmeztet minket, ne posztoljunk a közösségi oldalakra az itt felszolgált fogásokról. Magát az éttermet nem is szabad fotózni.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Tudod, mi fán terem a mesterséges hús? - Richard Branson milliárdos mindenesetre befektet a gyártásába

Legújabb receptek

Mézes torta

Mézes torta, amely csupa-csupa méz, a fondantból készült méhecskék és a fehér csokoládéból készült burkolat együttesen fenomenális ízharmónia.

Fahéjas-mogyorós csillag

Az ünnepekre hangolódva készült ez a finom aprósütemény. Persze nem kell ahhoz karácsonynak lenni, hogy megsüssük, és éppen feltöltsük vele az üresen tátongó kekszes dobozt. A ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...