A Heineken rendezett a Fogasházban egy Lovebeer nevezetű eseményt, ami egy különleges, rendhagyó sörözéssel összekötött vetélkedős-kajálós sajtórendezvény volt. A szerkesztőség pedig úgy döntött, hogy engem kvalifikál. Engem, aki amúgy ismeretlen a sörök világában.
Az állítás, hogy nem iszok sört, így nem igaz, mert szoktam. De ha választani lehet, akkor inkább bor, az viszont most itt nem volt, sör azonban termérdek!Izgultam is, hogy mi lesz, hogy én, aki sört csak alkalmanként iszok, mondjuk fesztiválokon - de akkor leginkább csak azt - , mit fogok kezdeni a szakértők között...
A kvíznél még megszeppenve ültem a hátsó sorban, a többiekre hallgatva, és követve őket, ikszelgetve az álltaluk diktált helyes válaszokat. Mert, hát egy átlagos, vagy jelen esetemben egy átlagalatti sörfogyasztó honnan tudná, hogy mi fán terem a balling-fok, vagy hogy a komlót mi másra használják még. Azóta persze tudom, hogy a balling-fok az erjedés előtti sörlé cukorfokát jelöli és, hogy a komló például tökéletes tartósításra!
A sörkészítés lépeseinek sorba rakásánál azért már én is ötleteltem a csapattal, és a vakkóstolásnál is kivettem a részem, mondván: több nyelv többet érez!
A sörcsapolás, tudjátok, pofonegyszerű!
A hideg poharat elmosod, lecsöpögteted, aztán 45 fok, és jöhet bele a sör, a tökéletes hab pedig megáll a Heineken emblematikus csillagának ágain. Na jó, azért nem ilyen egyszerű, mert jó sört csapolni művészet, akárcsak szívecskét önteni a kávéba. Meg hát megtudtam, hogy az embereket úgyis csak két dolog érdekli a csapolt sörnél:
- legyen tisztaés hideg a pohár!
A legizgibb állomás az ételpárosítás volt. Ha étterembe megyünk, az étel mellé legtöbbször bort ajánlanak, amin persze senki nem lepődik meg. De arra, hogy étel mellé már van sörpárosítás is, már én is felkapom a fejem. Tiramisu mellé barnasör, kacsamájkrémhez pedig Strongbow. Nem gondoltam, hogy működni fog, de tényleg. Fantasztikus!
A vetélkedő végén a mi csapatunk érte el a legtöbb szavazatot, és bár ilyenkor szokták mondani, hogy mindenki kivette belőle a részét, úgy érzem, hogy azért ezt nagyban a csapattársaimnak köszönhetem.
Az Heineken rendezvényének tapasztalata, hogy a sörözés egy újfajta gasztronómiai rés nálam, amibe most egy picit jobban bele fogok mélyedni, hiszen kiderült, hogy tud annyira izgalmas lenni, mint a borozás.
Ezeket olvastad már?
Itt a szezon legnagyobb meglepetése: nem kell hozzá bátorság, teszteld...
Arról már tud mindenki, hogy a Soproni több mint egy éve 100% magyar árpából készül, de a mostani húzása sem semmi. Leteszteltük a termékcsalád legújabb tagját.
NosaltyNárciszt viselünk, az együttérzés virágát, mert minden perc számít!
A nárcisz a remény, a rák elleni küzdelem és a hospice szimbóluma világszerte. Most egyetlen kitűző megvásárlásával együtt segíthetjük reményvesztetteket!
NosaltyEljött ez a nap is: véget ért 4 hetes cukormentes...
Eljött a nagy nap, véget ért a szerkesztőség 4 hetes cukormentes élet kihívása. Olvassátok tapasztalatainkat, botlásainkat és jövőbeli terveinket!
Bodon Judit dietetikusEz egy kulcsfontosságú kérdés ahhoz, hogy tökéletes brownie-t készíthess
Amikor brownie-ra kerül a sor, mindenkinek megvannak a preferenciái. Most én is választás elé állítottam a szerkesztőség tagjait, hogy nekik melyik a kedvencük!
admin