Sajnos nem minden bejglinek kinéző sütemény bejgli – hívta fel a figyelmet a Sokszínű Vidék. Fontos, hogy tudjuk, mit veszünk, hiszen egyre több üzletben felbukkan ez a karácsonyi édesség.
Éppen ezért nem árt nagyon óvatosnak lenni, hiszen könnyedén lehet, hogy a bejglinek kinéző süteményünk valójában egy gyengébb minőségű diós vagy mákos tekercs. Az első fontos lépés, hogy mindig elolvassuk a termékismertető címkét!
A bejgli készítését, elnevezésének feltételeit a Magyar Élelmiszerkönyv szigorúan szabályozza. Sőt a töltelék arányait is, amit a gyártóknak fel kell tüntetniük a csomagoláson.
A bejglihez hasonlító tekercsben – mely létezik diós és mákos változatban is – sokkal kevesebb a töltelék, ráadásul a tésztája sem “bejglis”.
Éppen ezért érdemes alaposan megvizsgálni, mit emelünk le a polcról, mert egyáltalán nem mindegy, hogy bejglit vagy tekercset viszünk-e haza a családnak.
És ha esetleg otthon sütnéd, akkor hoztunk pár szuper receptet:
Még több ünnepi tartalmat itt találsz: