Így szúrhatod ki a hamis bejgliket a boltokban

Ami biztos, hogy mindenképpen érdemes elolvasni a bejglik címkéjét.

Sajnos nem minden bejglinek kinéző sütemény bejgli – hívta fel a figyelmet a Sokszínű Vidék. Fontos, hogy tudjuk, mit veszünk, hiszen egyre több üzletben felbukkan ez a karácsonyi édesség.

Így szúrhatod ki a hamis bejgliket a boltokban

Éppen ezért nem árt nagyon óvatosnak lenni, hiszen könnyedén lehet, hogy a bejglinek kinéző süteményünk valójában egy gyengébb minőségű diós vagy mákos tekercs. Az első fontos lépés, hogy mindig elolvassuk a termékismertető címkét!

A bejgli készítését, elnevezésének feltételeit a Magyar Élelmiszerkönyv szigorúan szabályozza. Sőt a töltelék arányait is, amit a gyártóknak fel kell tüntetniük a csomagoláson.

A bejglihez hasonlító tekercsben – mely létezik diós és mákos változatban is – sokkal kevesebb a töltelék, ráadásul a tésztája sem “bejglis”. 

Éppen ezért érdemes alaposan megvizsgálni, mit emelünk le a polcról, mert egyáltalán nem mindegy, hogy bejglit vagy tekercset viszünk-e haza a családnak.

És ha esetleg otthon sütnéd, akkor hoztunk pár szuper receptet:

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kakaós bejgli

A bejglibe bizony nem csak mák vagy dió kerülhet: kakaóval és csokival is megtölthetjük, csak mindenképpen adjunk hozzá narancslekvárt, egyrészt, hogy összefogja, másrészt, mert ...

Birsalmás-diós bejgli

A megszokott diós és a mákos bejglin kívül számos ízletes töltelékkel gazdagíthatjuk a tésztát. Birsalmával egészítettem ki a diós tölteléket, és annyira finom lett, hogy a család ...

Forrásunk volt.


Még több ünnepi tartalmat itt találsz:

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...