6 tipp befőttek eltevéséhez, hogy biztos legyen a siker
A befőttek manapság talán már nem örvendenek akkora népszerűségnek, mint pár évtizeddel ezelőtt, azonban továbbra is egy valid és hasznos formáját jelentik a befőzésnek. Ha esetleg berozsdásodott az eltevésükkel kapcsolatos tudás, az alábbi cikkből felfrissíthetjük az elfelejtetteket!
Ha befőzésre kerül sor a nyáron, valószínűleg gyakrabban esik a választásunk a lekvárra, mint a befőttre. Érdekes preferencia ez, már csak azért is, mert a befőtt elkészítése jóval egyszerűbb, mint a lekváré. Ami talán sokakat visszariaszt, hogy az üvegbe zárás és a tényleg sikeres tartósítás a befőttek esetében rizikósabb, mint a lekvárnál. Amennyiben mégis belevágnánk a projektbe, fogadjuk meg az alábbi tippeket, és engedjük el aggodalmainkat a befőzéssel kapcsolatban!
Nézd meg galériánkban a befőtt eltevésének tippjeit, a tanácsokért kattints a képre!
6 fotó
Csodás befőttek az idei befőzőszezonra:
befőtt
A nyári nap simogatta roppanós cseresznyét az ősz hűvöse és a tél hidege elől a kamrába tudjuk biztos helyre rejteni. Tartósításának egyik legegyszerűbb formája a befőzés, hiszen ...
befőtt
Ha már kiélveztük a sok-sok friss gyümölcsöt, amivel a nyár megörvendeztet minket, érdemes gondolni a közelgő, hűvösebb hónapokra is, és eltenni pár üveg befőttet, így a télbe is ...
befőtt
Szeretjük a meggyes ételeket. A meggylevest, meggyszószt, meggyes sütiket, ezért ha csak lehet, elteszek meggyet befőttnek.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ha tovább olvasnál a befőzésről, kattints ide:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!