Szerencsére már nem csak az amerikai filmekben látott, hátsó kertekben készülő marhabordákat ismerjük, hiszen hozzánk is beszüremlett a nagyobb, csontos hús imádata. Erre a finomságra tényleg érdemes feláldozni akár egy napot, mert a végeredményről hosszú-hosszú évekig fog mesélni mindenki, aki kóstolta!
Régebben egyáltalán nem volt divatos az éttermekben a grillételek készítése. Létezett egy-két erre szakosodott, kerttel rendelkező hely, ahol rendelhettünk grillezett csirkemellet, tarját vagy pácolt hosszú karajt, de valójában nem dúskáltunk a felhozatalban. Mára ez megváltozott. Egy valamirevaló étterem, ha nem is egész évben, de nyáron biztosan kínál grillételeket az étlapján.
Budapesten a budai remiz tőszomszédságában, az egyik legrégebbi és igazán szép hagyományokkal rendelkező étterem nyújtotta talán a legizgalmasabb variációkat. Kétméteres, tízujjnyalós, mézes-chilis bordájukat hetedhét határon ismerték és kedvelték. Legtöbben csak emiatt látogatták hetente a helyet, a kerthelyiség teljes kapacitással üzemelt minden hétvégén. Olyannyira emblematikus lett ez a fogásuk, hogy a menüben a mai napig ott találjuk.
A grillezett bordák egyszerűen megunhatatlanok, úgyhogy mi is készítettünk nektek egyet. Ilyen fűszeres élményben még nem volt részetek idén, mindenképpen próbáljátok ki!
+1 ötlet
A grillételek nem kímélik az asztalterítőd, segítségre lesz szükséged a foltok eltávolításában. Használd a legforradalmibb folteltávolító terméket, a Vanish Gold Oxi Actiont!
Tudj meg még többet a Vanish Gold Oxi Action termékekről itt!