Gagyi gyros helyett végre mesteri burgertől füstös a belváros – Megnyitott a ChopNGo

Egyértelmű, hogy a 2010-es évek elején beindult „kézművesburger”-hullám már elcsendesedett, a TikTok-vezérelt kisebb burgerezőké a jelen, azon belül is nagyot szól a smashed változat. Egy teljesen letisztult vonallal jelent meg a Király utcában a ChopNGo, ahol akár 15 perc alatt is meg lehet ebédelni, egy gyenge gyrostál árából.

Azt mutatja a gyakorlat, hogy a kisebb streetfood-koncepciókat szívesen valósítják meg azok, akik elsőbálozók a vendéglátás területén. De mi van akkor, ha abszolút profi, sokat látott arcok egyesülnek? A ChopNGo története éppen ilyen: Kelemen Áron executiveként vesz rész a vállalkozásban, őt ismerhetjük a Mazel Tov-Tereza-Petrol vonalról, valamint a Smoke Riders foodtruckok kapcsán is, Orsós Gábor a budaörsi Gastrogarden oldaláról adja a BBQ-hátteret, illetve Ölveczki Sebestyén, a Briquette tulajdonosa és pitmastere is nagy szakmai segítség a BBQ-témában.

Gagyi gyros helyett végre mesteri burgertől füstös a belváros – Megnyitott a ChopNGo

Vérfrissítés a bulinegyedben

A Király utca Nagymező utcához közelebb eső részén találjuk a meglepően kis helyet, ami lényegében egy pultból és a mögötte lévő rostlapos-bucipirítós konyhából áll. Előtte pár könyöklő, nem hosszasan lakmározni tervezték a burgerbárt, hanem gyors éhségcsillapításra.

Olyan szendvicsekkel, amelyek egyrészt illeszkednek a most trendi vonalba, másrészt hoznak is egy új színt, a „chopped” változattal.

Négyféle szendót tesznek össze, ezen felül pedig a saját fűszerkeverékkel megkínált házias hasábokat háromféle szósszal. Ennyi és nem több, komfortételekkel állunk szemben, amiben nem kell égbekiáltó megfejtéseket keresni és filozofálni. A cél, hogy jóllakjunk, megnyaljuk mind a tíz ujjunk a szószok és szaftok sokasága miatt. Mindez pedig úgy teljesül, hogy tényleg a grilles és BBQ-szakma profijai a vendéglátóink. Kísérletezésre, túrákra már, kvázi, nem volt szükség, fejükben a tudás, kezükben a rutin.

Négyféle szendót tesznek össze a ChopNGo-ban

Magyar mangalica is sül a rostlapon

A két smashburger az amerikai lapítós hagyomány alapján készül a rostlapon, nem hagyják vastagra a húst, ezáltal extra pörzsanyag képződik és ez más karaktert ad a szendvicsnek, mint amit a mediumra sütött vaskos húsos burgerektől megszoktunk. A ChopNGo készít magyar tarjából gyúrt gombócokból is smashburgert, de egy mangalicás változatot is kínálnak. Az alapanyagok kiválóak, a hústól a savanyúkig, jók az arányok, a csehektől származó, kicsit édeskés iskolát képviselő bucik pont úgy fogják közre a húsokat, szószokat, savanyúkat, hogy harmonikus maradjon az egész szendvics.

Meglepetésünkre a klasszik marha mellett egészen új és jó élményt hozott ez a mangalicás smash, ami szaftos és tiszta ízű.

A két smashburger az amerikai lapítós hagyomány alapján készül

A smashburger néspzerűsége mellett megbúvó chopped burger

Következtek a „chopped” variációk, szintén a fent említett kétféle húsból. Míg a pulled (tépett) malachúst már jól ismerjük, hogy villával vagy úgynevezett medvekarmokkal tépkedik rostjaira a megsütött húst, addig a chopped apróra vágott falatokat jelent. Ehhez bárdot vagy a fordítólapátként is funkcionáló fém spatulákat használnak és nagyobb, jobb harapású húsfalatokat lehet vele elérni, a szálas tépés helyett. Másképp veszi fel a szószokat, nem lesz belőle massza, ezáltal a füstösség is jobban érvényesül.

Minden villámgyors, egyértelmű és pörgős

Menő volt a mangalicás, de a marhás chopped burger még erőteljesebben füstös aromákat hozott. Klassz a hasábburgonya is, a saját BBQ-rub fűszerkeverékük felhasználásával, ehhez pedig BBQ-szósz, chipotle majonéz vagy kissé füstös házi ketchup társulhat.

Minden villámgyors, egyértelmű és pörgős. Két hete nyitottak, de már elindult a házhoz szállítás is, viszont a frissességnél semmi sem jobb, pláne, hogy miközben várakozunk odakint a napernyők alatt, meg-megcsap a füst és a pörzsanyag semmihez sem hasonlító illata.

A saját fűszerkeverékkel ízesített hasáb is klassz

Ez egy ütős együttállás, szuper alapanyagokkal, tényleg vér profiktól. Egyelőre este 10-ig izzanak a rostlapok, de a Király utcai elhelyezkedésből kifolyólag tervben van, hogy akár éjfélig is készülhessenek a gondosan csomagolt, szaftos mangalica- és marhaburgerek.

ChopNGo
1061 Budapest, Király utca 38.

Fotók: Pákozdi Nóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Fedezz fel még több új, izgalmas gasztrohelyet:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...