Azt mutatja a gyakorlat, hogy a kisebb streetfood-koncepciókat szívesen valósítják meg azok, akik elsőbálozók a vendéglátás területén. De mi van akkor, ha abszolút profi, sokat látott arcok egyesülnek? A ChopNGo története éppen ilyen: Kelemen Áron executiveként vesz rész a vállalkozásban, őt ismerhetjük a Mazel Tov-Tereza-Petrol vonalról, valamint a Smoke Riders foodtruckok kapcsán is, Orsós Gábor a budaörsi Gastrogarden oldaláról adja a BBQ-hátteret, illetve Ölveczki Sebestyén, a Briquette tulajdonosa és pitmastere is nagy szakmai segítség a BBQ-témában.
Vérfrissítés a bulinegyedben
A Király utca Nagymező utcához közelebb eső részén találjuk a meglepően kis helyet, ami lényegében egy pultból és a mögötte lévő rostlapos-bucipirítós konyhából áll. Előtte pár könyöklő, nem hosszasan lakmározni tervezték a burgerbárt, hanem gyors éhségcsillapításra.
Olyan szendvicsekkel, amelyek egyrészt illeszkednek a most trendi vonalba, másrészt hoznak is egy új színt, a „chopped” változattal.
Négyféle szendót tesznek össze, ezen felül pedig a saját fűszerkeverékkel megkínált házias hasábokat háromféle szósszal. Ennyi és nem több, komfortételekkel állunk szemben, amiben nem kell égbekiáltó megfejtéseket keresni és filozofálni. A cél, hogy jóllakjunk, megnyaljuk mind a tíz ujjunk a szószok és szaftok sokasága miatt. Mindez pedig úgy teljesül, hogy tényleg a grilles és BBQ-szakma profijai a vendéglátóink. Kísérletezésre, túrákra már, kvázi, nem volt szükség, fejükben a tudás, kezükben a rutin.
Magyar mangalica is sül a rostlapon
A két smashburger az amerikai lapítós hagyomány alapján készül a rostlapon, nem hagyják vastagra a húst, ezáltal extra pörzsanyag képződik és ez más karaktert ad a szendvicsnek, mint amit a mediumra sütött vaskos húsos burgerektől megszoktunk. A ChopNGo készít magyar tarjából gyúrt gombócokból is smashburgert, de egy mangalicás változatot is kínálnak. Az alapanyagok kiválóak, a hústól a savanyúkig, jók az arányok, a csehektől származó, kicsit édeskés iskolát képviselő bucik pont úgy fogják közre a húsokat, szószokat, savanyúkat, hogy harmonikus maradjon az egész szendvics.
Meglepetésünkre a klasszik marha mellett egészen új és jó élményt hozott ez a mangalicás smash, ami szaftos és tiszta ízű.
A smashburger néspzerűsége mellett megbúvó chopped burger
Következtek a „chopped” variációk, szintén a fent említett kétféle húsból. Míg a pulled (tépett) malachúst már jól ismerjük, hogy villával vagy úgynevezett medvekarmokkal tépkedik rostjaira a megsütött húst, addig a chopped apróra vágott falatokat jelent. Ehhez bárdot vagy a fordítólapátként is funkcionáló fém spatulákat használnak és nagyobb, jobb harapású húsfalatokat lehet vele elérni, a szálas tépés helyett. Másképp veszi fel a szószokat, nem lesz belőle massza, ezáltal a füstösség is jobban érvényesül.
Menő volt a mangalicás, de a marhás chopped burger még erőteljesebben füstös aromákat hozott. Klassz a hasábburgonya is, a saját BBQ-rub fűszerkeverékük felhasználásával, ehhez pedig BBQ-szósz, chipotle majonéz vagy kissé füstös házi ketchup társulhat.
Minden villámgyors, egyértelmű és pörgős. Két hete nyitottak, de már elindult a házhoz szállítás is, viszont a frissességnél semmi sem jobb, pláne, hogy miközben várakozunk odakint a napernyők alatt, meg-megcsap a füst és a pörzsanyag semmihez sem hasonlító illata.
Ez egy ütős együttállás, szuper alapanyagokkal, tényleg vér profiktól. Egyelőre este 10-ig izzanak a rostlapok, de a Király utcai elhelyezkedésből kifolyólag tervben van, hogy akár éjfélig is készülhessenek a gondosan csomagolt, szaftos mangalica- és marhaburgerek.
ChopNGo
1061 Budapest, Király utca 38.
Fotók: Pákozdi Nóra
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Fedezz fel még több új, izgalmas gasztrohelyet:
- A Morzsa olyat hozott az ország délnyugati részébe, amiért sokan 2-3 órát is szívesen utaznak – Pécs kultikus bisztrójában jártunk
- Gál Józsi most a Steak&Love-ban cowboykodik, megmutatja, mennyire ízletes a magyar angus marha
- Itt a Bilanx – Két jóbarát 10 éves terve nagystílű és játékos étteremben vált valóra