Básthy Anikó

Közel 10 éve varázsolt el az ázsiai konyha.

Név: Básthy Anikó

Életkor: 29

Foglalkozása: bolti eladó, de most épp főállású édesanya

Kedvenc ízvilág: japán és kínai

Kedvenc szakács: nincsen

Kedvenc saját recept: Gőzölt pisztráng szójaöntettel

Kedvenc recept: Szecsuáni hot pot - ma la huo guo

Saját specialitás:az a kedvenc receptem

Közel 10 éve varázsolt el az ázsiai konyha, amiben azóta mindent megtaláltam, ami az étkezéseket egyszerre teszi élvezetessé és egészségessé. A japán és kínai konyhával foglalkozó szakblogomat (szojapacban.blog.hu) több éve írom, amit ázsiai útjaim, eredeti nyelvű receptek és japán férjem családi hagyományai inspirálnak. Munkám révén volt szerencsém mélyebben megismerni a kínai teakultúrát, és a hagyományos teák kifinomult ízvilágát is.Célom közelinek, egyszerűnek láttatni a távol-keleti gasztronómiát, több egészséges és finom alapanyagot csempészni a magyar konyhákba. Bár sokáig kerestem a megfelelő étrendet a magam számára, voltam a reform és a vegetáriánus konyha híve is, a japán és kínai konyhában találtam meg az optimális egyensúlyt. Rövidtávú céljaim között szerepel egy magyar nyelvű japán és kínai szakácskönyv írása és egyéb gasztronómiával kapcsolatos kisebb projektek.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...