Íme egy újabb élelmiszer, ami jóval olcsóbb külföldön, mint itthon

Ismét egy olyan élelmiszerről van szó, amelyet rendkívül sokan fogyasztanak itthon is, ám külföldön mégis kedvezőbb áron lehet megvenni.

Még korábban írtunk arról, hogy megéri Szlovákiában spagettit venni, hiszen kint sokkal olcsóbb a száraztészta, mint otthon. Most pedig a közkedvelt Barilla-szósz áráról érkezett hasonló hír...

Íme egy újabb élelmiszer, ami jóval olcsóbb külföldön, mint itthon

700 forinttal adják drágábban a tésztaszószt

A Telex újságírója nemrég Szicíliában járt, ahol egy Spar polcán bukkant rá a sokkal kedvezőbb árcédulájú Barilla szószra. A szicíliai Sparban akciósan 2 euro helyett 1,60 euroért lehet kapni a népszerű szószt (vagyis 760 forint helyett 600-ért).

A magyar akciós ár 1869 Ft helyett 1308 Ft volt, azaz körülbelül 5 euró helyett 3,50

– írja a cikk.

De a többi szósz is hasonló áron mozog, csupán a húst is tartalmazó Bolognese drágább kicsivel. Ennek a szósznak a magyar ára eredetileg 2639 forint, vagyis 7 euró, ami az olasz Sparban 3 euró (1140 forint) volt.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...