Bárányhere, bálnaháj, rothasztott cápa - avagy hogyan (ne) haljunk éhen Izlandon

Miután közel másfél évig dolgoztam Kína egy apró trópusi szigetén, úgy döntöttem, hogy mielőtt hazajönnék, még két hónapot utazással fogok tölteni - Szécsi Laci beszámolója. 

"Hazafele tartó utazásom során elsődleges célpontom Ausztrália volt, de úgy éreztem, ha már a „közelben” vagyok, akkor muszáj meglátogatnom kedvenc filmem/könyvem egyik ikonikus színhelyét, Hobbitfalvát is. Így lett ez a két hetes új-zélandi tartózkodásom egyik legnagyobb élménye, amit aztán Izland követett" - meséli Laci, a Beférek a bőröndbe? blog szerzője.

Ez is egy elég izgalmas sztori volt!

Kipróbáltuk a világ legolcsóbb Michelin-csillagos éttermét a világ legdrágább országában

"Úgy gondolom, ha valaki külföldön él, akkor annak az egyik legizgalmasabb része a helyi konyha felfedezése. Ahány ország, annyi különlegesség, és ahogy megtapasztaltam ez különösen igaz Izlandra, ahova másfél hónapja költöztem.

Ha azt hiszed, már mindenről hallottál, akkor ajánlom figyelmedbe a bárányherét, bárányvért, bálnahájat vagy épp a rothasztott cápát, amelyeket mind bemutatok a videóban, sőt, végig is kóstolok.

Megnézheted, ezeknek milyen állaga, szaga - véletlenül sem illata -, íze van, valamint azt is, hogy mit isznak a helyiek. Így amikor idelátogatsz, tudni fogod, mit rendelj az étteremben, és mit kerülj el nagyon messziről.

A különbség hatalmas Kínához képest, ahol korábban éltem - a kínai ételes videót itt találod-, de ezt is csak azt bizonyítja, hogy érdemes utazni és minél több mindent felfedezni a világból!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Hogyan lakjunk jól Bangkokban?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...